NAJAVLJIVAO LAŽNE POTRESE PA ZAVRŠIO U ZATVORU: Policija privela starijeg muškarca zbog širenja panike

mup

Policajci iz Vrbovskog su u suradnji s policijskim službenicima PU primorsko-goranske dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog širenja lažnih vijesti i panike.

Osumnjićeni je optužen za počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od 28. prosinca do danas putem društvene mreže te mreže za objavu i razmjenu videozapisa uporno objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima.

Objavljivao je kada će se naredne godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja.

Od osumnjičenog 60-godišnjaka privremeno su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem prekršaja (računala, kamera, mobitel i drugo).Po završetku kriminalističkog istraživanja policija je protiv 60-godišnjaka podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnosti.

Osumnjičeni je danas u žurnom postupku doveden na nadležni općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja nakon čega je predan u Zatvor u Rijeci.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI