NAJVAŽNIJI ČOVJEK NOVOG PLENKOVIĆEVA HDZ-a: Intrigantan mladić impresivne biografije

Foto: Pixsell

Kako za sada stvari stoje, Mislav Herman trebao bi postati prvi čovjek zagrebačkog HDz-a te time zamijeniti dugogodišnjeg šefa ovog važnog ogranka Andriju Mikulića, koji se namjerava u potpunosti posvetiti poslu u Državnom inspektoratu i sve dakako u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je u drugom krugu unutarstranačkih izbora odlučio svoje kadrove involvirati u sve stranačke ogranke.

U skupinu Plenkovićevih kadrova, ali i u kategoriju mladih nada HDz-a spada upravo Herman, koji ujedno slovi i za potencijalnog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Premda su u zagrebačkom HDZ-u prema Hermanovoj kandidaturi za gradonačelnika kritični, priznaju kako će njegovo preuzimanje ovog ogranka u stranku unijeti određenu svježinu. Mislava kolege opisuju kao dobrog dečka i vrhunskog liječnika, kojemu doduše nedostaje malo političke karizme i energije, no priliku da se dokaže tek treba dobiti.

Na svom je poslu prilično cijenjen i priznat, a ovaj specijalist ginekologije i opstetricije u Petrovoj uz to što je omiljen među svojim pacijentima, u Skupštini među političkim kolegama skuplja samo pozitivne ocijene. Kažu da se radi o tipu političara koji svojim nastupima podsjeća na doktora Prgometa, odmjeren je, jednostavan i iznimno susretljiv te otvoren za komunikaciju o raznim temama, a prilično mu je naklonjen i premijer Plenković.

Herman je inače sin poznatog ginekologa Radoslava i nekadašnjeg ravnatelja Vinogradske bolnice, dok je njegova majka Vinka Luetić-Herman također liječnica, ali i nekadašnja revizorica za mirovine u HZMO-u koja je doduše prije par godina nepravomoćno osuđena u čuvenoj aferi Rubala zbog sređivanja lažnih invalidskih mirovina. Druga supruga njegova oca Mirna Šitum, nekadašnja je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo i voditeljica Klinike za kožne i spolne bolesti također u Vinogradskoj. I Hermanova supruga također je u medicinskim vodama, dok je njegov punac jedan od najbogatijih ljudi na Pagu, a ujedno je i ugledni zubar. U HDZ-u je od studentskih dana, bio je član mladeži stranke, predsjednik područnog ogranka Gornji grad-Medveščak, ali i član predsjedništva zagrebačke Akademske zajednice HDZ-a, u Skupštinu kao zastupnik ulazi u lipnju 2017. godine i od tada njegova karijera u politici nezaustavljivo raste.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI