NAPOKON SMO DOČEKALI: Danas počinje masovno cijepljenje u Zagrebu, predviđeno je 19 punktova, ova skupina je prva na redu

Danas počinje masovno cijepljenje u Zagrebu, prvi su na redu stariji od 65 godina te kronični bolesnici.

Na raspolaganju je 16.000 doza, a za cijepljenje se prijavilo 85.000 osoba.

Građane će cijepiti oko 400 timova liječnika obiteljske medicine, 35 posto njih cijepit će u svojim ordinacijama, a ostali na nekom od 19 punktova u Zagrebu – pet će ih biti na području Doma zdravlja Zagreb-Centar, četiri pri Domu zdravlja Zagreb-Istok, devet na području Doma zdravlja Zagreb-Zapad i jedan punkt u Nastavnom zavodu za javno zdravstvu u Mirogojskoj ulici.

“Imamo oko 450 timova obiteljske medicine u gradu Zagrebu. Oni imaju od 22 pa do 500 prijavljenih osoba. Ono što znamo sigurno da ćemo kroz ovaj tjedan koji nam dolazi procijepiti tih, to će biti oko 16 tisuća ljudi u gradu Zagrebu. A to ispada po 40-ak po svakom timu obiteljske medicine”, rekao je Miro Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad za RTL Danas.

Najviše će se cijepiti AstraZenecinim cjepivom, a dio s Moderninim, koji bi trebao stići tijekom sljedećeg tjedna.Potražnja za cjepivom veća je od dostavljene količine budući da se broj doza dobiva proporcionalno broju stanovnika, u HZJZ-u napominju da će na punktovima izvan zdravstvenih ustanova cijepljenje biti organizirano kada se dobiju dostatne količine cjepiva te kada počne treća faza.

Cijepljenje predviđeno i u dva paviljona na Zagrebačkom velesajmu

Već je najavljena i treća faza aktivnosti u kojem će masovno cijepljenje biti organizirano u dva paviljona na Zagrebačkom velesajmu, a nisu isključene ni sportske dvoran

U Zagrebu je do sada prvom dozom cijepljeno 18.640 osoba, dok je drugu dozu primilo njih 13.236. Radi se o korisnicima i djelatnicima domova za starije i nemoćne, zdravstvenim djelatnicima i drugim zaposlenima u zdravstvu, pripadnicima žurnih službi i osobama na dijalizi.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI