NE MISLE SE POVUĆI! Uhićeni gradonačelnici iz afere Janaf ne daju svoje pozicije

Zagrebački Županijski sud ponovno će odlučivati o istražnom zatvoru protiv osumnjičenih u aferi Janaf, a Uskok pak traži da se tu družinu još zadrži u Remetincu jer su uvjereni da bi bivši šef te državne tvrtke mogao ometati istragu.

Osim toga, dvojica osumnjičena gradonačelnika, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić, također su pod povećalom Uskoka jer se sumnja da bi po izlasku iz Remetinca mogli ponoviti kaznena djela koja im se stavljaju na teret, a valja podsjetiti da je ovaj gradonačelnički dvojac pod istragom jer su na javnim natječajima pogodovali tvrtki Elektrocentar Petek u vlasništvu poduzetnika Kreše Peteka.

Zanimljivo, prije svega nekoliko tjedana odvjetnik novogradiškoga gradonačelnik Grgića isticao je kako je njegov klijent spreman dati ostavku i povući se s pozicije gradonačelnika, no to se do danas nije dogodilo, a prije nekoliko dana odbačena je žalba kojom je zahtijevao ukidanje istražnog zatvora.

Žalba nije prihvaćena ni Barišiću, no premda je već 30-ak dana u istražnom zatvoru ni gradonačelnik Velike Gorice još se nije povukao s pozicije, a upućeni svjedoče kako ni nema namjeru povući taj potez.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI