NE PRESTAJU REAKCIJE NA UHIĆENJE SUDACA! Vučemilović: “Nikako nije dobro da nam bjegunac pred hrvatskim zakonima i pravosuđem kroji reformu pravosuđa”

Mnogi saborski zastupnici u oporbi reagirala je uhićenje troje osječkih sudaca.

Zastupnik SDP-a u saboru Arsen Bauk istaknuo je da “stanje u pravosuđu najbolje ilustrira činjenica da je Zdravko Mamić na slobodi, a suci koji su ga osudili uhićeni”.

Nikola Grmoja je izjavio kako ovo pokazuje kakvo je stanje u hrvatskom pravosuđu.

“Iz ovoga je vidljivo da nisu političari najodgovorniji za stanje u pravosuđu jer su samo dva zastupnika u Državnom sudbenom vijeću, a suci imaju dvotrećinsku većinu, što pokazuje da politika nije jedini problem. Uostalom, ovdje je riječ o moćniku, nogometnom menadžeru koji, ako je podmićivao suce, to nije činio sa snagom politike iza sebe nego je snagom svog novca utjecao i na politiku i na pravosuđe. To pokazuje da mi imamo deklaratornu neovisnost hrvatskog pravosuđa, ali da je pitanje koliko naši suci imaju integriteta i koliko su zapravo neovisni”, naglasio je Grmoja.

Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta mišljenja je da “nikako nije dobro da nam bjegunac pred hrvatskim zakonima i pravosuđem kroji reformu pravosuđa. Već duže vrijeme, ne samo mi iz oporbe, nego i investitori upozoravaju da je reforma pravosuđa itekako nužna jer je to jedan od čimbenika zbog kojeg investicije zaobilaze Hrvatsku,”,  napomenula je.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI