NEPRIMJEREN ISTUP REKTORA Boras zatražio od vojne kadetkinje da skine masku, samo da bi zaključio da je baš lijepa

U prilagođenim okolnostima obilježena je 29. godišnjica vojnog učilišta “Doktor Franjo Tuđman”. Putem videoveze promovirani su polaznici diplomskih i preddiplomskih sveučilišnih vojnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje. Ukupno je promovirano 110 diplomanata, među njima je 29 žena.

Kadetkinja Anđela Matković najbolja je u svom naraštaju, a rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, je prije davanja izjava međutim, imao i neprimjeren istup prema kadetkinji od koje je zatražio da skine masku, samo da bi zaključio da je baš lijepa.

Borasov istup nije prošao nezapaženo kod novinara pa je svoj istup prije netom davanja službene izjave za medije, išao pravdati.

Na pitanja novinara odgovorio je tako što je zaključio je da nije učinio ništa loše.

“Evo, slikajte ovu našu lijepu kadetkinju, ne samo pametnu nego i lijepu jel tako?”, rekao je Boras prije davanja izjave.



‘To je u smislu stvarne duševne ljepote’

A onda se morao pravdati pred novinarima.

“Nije to nikakva diskriminacija, dakle ja smatram sve žene lijepima, ako su pametne onda su sigurno milijun posto lijepe”, rekao je Boras.

“To vam je načelo starog, načelo grčko još iz doba grčke filozofije pred tri tisuće godina, iz doba Aleksandra Velikog i kasnije”, nastavio je.

“Kalo kagahtija je jedno načelo – koje se nalazi u dobrim ljudima, a dobri ljudi su i lijepi ljudi”, krenuo je pojašnjavati Boras.

“Nije to nikakvo, u smislu onom erosa, nego u smislu stvarne duševne ljepote”, rekao je Boras.

“Ona je i u ženskom smislu lijepa, ako smijem to reći, ali to nije bitno, bitno je da je njena duša lijepa”, istaknuo je Boras, nakon što baš od navedene kadetkinje zatražio da skine masku, kako bi valjda bolje vidio tu duševnu ljepotu.

Na pitanje novinara smatra li svoj istup neprimjerenim, Boras odgovara da se ne treba bojati stereotipa.

“Gledajte ne treba se bojati tih riječi, dakle, to su stereotipi”, poručio je.

No od troje najboljih kadeta, Boras je izvojio baš kadetkinju.

“Pa zato što je ona najbolja, zato sam je istaknuo, službeno, a nemam šta dodati, naravno. Svi su pristali, sposobni i završili su u roku”, pravdao se Boras.

“Ne moramo se bojati takvih pohvala”, dodao je, prenosi DNEVNIK.hr. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI