Nezadovoljstvo HDZ-a zbog Zadra: Hoće li nekako osigurati većinu u gradskoj vlasti?

Zanimljiva je borba bila za prvog čovjeka grada Zadra u drugom krugu lokalnih izbora te je HDZ-ov kandidat Branko Dukić uspio osvojiti još jedan mandat na čelu grada, ali ovog puta situacija je nešto drugačije. Možemo se usuditi reći kako je stabilnost unutar gradske skupštine daleko od idealne iz stabilne.

Od ranije je poznato kako Enio Meštrović alias Ričard drži “ključeve vlasti” u svojim rukama kako bi se formirala većina u gradskoj skupštini, ali ako je vjerovati Eniu, teško će se neka velika koalicija ili stabilna koalicija stvoriti.

Iako je Ričard sam izjavio kako će sve ovisiti o tome “koliko će torbi donijeti za žetončice”, teško je povjerovati kako će se na tom principu raditi jer sigurno ima dovoljno vizije i snage da se napravi određena promjena u gradu, a sad s kim bi mogao koalirati, teško je za pretpostaviti, ali sigurno će tražiti “odriješene ruke” kako bi mogli lakše upravljati gradom.

HDZ je u svojoj nekadašnjoj utvrdi, gradu u kojem nikada nisu izgubili ni jedne izbore stjeran u kut, a to u vladajućim redovima izaziva prijepore. Nezadovoljno članstvo pored Dukića za probleme u zadarskoj organizaciji krive Božidara Kalmetu te su ovi su lokalni izbori pokazali kako je Kalmetin utjecaj u Zadru ozbiljno uzdrman, a to se sasvim sigurno može smatrati jednim od najvećih iznenađenja ovih lokalnih izbora.

Inače, HDZ će u Gradskom vijeću u naredne četiri godine imati svojih 11 kandidata, s SDP-ove liste u Gradsko vijeće ušli su Marko Vučetić, Daniel Radeta, Ante Rubeša, Irena Dragić, Marjana Botić, Nino Mrčela, Marko Pupić Bakrač i Danijela Vukoša, dok su s nezavisne liste Enija Meštrovića mandat osvojili Enio Meštrović, Drita Dunatov, Rino Rados, Anadia Kožul, Željko Krizman, Adela Frank i Vito Dovranić, pa se sada u HDZ-u pripremaju na to da rascjepkaju Ričardovu listu kandidata i pokušaju dio njih pretvoriti u svoje žetončiće, a pored toga nadaju se i potpori Domovinskog pokreta odnosno njihova vijećnika Damira Biloglava.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI