NIJE DAO MIRA DA ODE! Bandića nitko nije iritao kao što je Dario Juričan

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Poznati redatelj Dario Juričan koji se imao alias ime Milan Bandić, nalazio se visoko na listi pokojnog gradonačelnika Milana Bandića koje nije mogao smisliti. Tako mu Juričan dok je živio Bandić nije davao mira, ali kako je i preminuo, Juričan nije popuštao.

Dario Juričan rodio se u Zagrebu 1976. godine dok je malo poznata činjenica da je osnivač i dugogodišnji voditelj Udruge Blank u Zagrebu. Diplomirao je germanistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu, dok je u Londonu završio London Film Academy.

U svojoj karijeri bio je redatelj i producent niza kratkih igranih i dokumentarnih filmova, a najviše je pozornosti zaplijenio filmom “Gazda” gdje se bavio Ivicom Todorićem.

Nakon toga, snimio je kratki film o Milanu Bandiću pod nazivom “Kumek” te je javnost bila zainteresirana za takav uradak. Čak i pokojni Milan Bandić mu je došao na premijeru, ali nije ostao na gledanju istog.

U filmu “Gazda” pozabavio se životom Ivice Todorića, dok je u drugom dijelu ulogu ima Kutle. Filmove su mu financirali Havc, Hrcin, Zaklada Kultura.



Također znao se i zakačiti s prijašnjim predsjednik SDP-a Davorom Bernardićem.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI