NIJE DUGO MORAO OSTATI IZA REŠETAKA: Kontroverzni načelnik pušten da se brani sa slobode

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Osječki sudac istrage odbio je zahtjev USKOK-a za određivanje istražnog zatvora za uhićenog načelnika Općine Čeminac Zlatka Pinjuha.

Pinjuh je uhićen u četvrtak, a USKOK je tražio istražni zatvor zbog straha od utjecaja na svjedoke. Umjesto toga, izrečene su mu mjere opreza: ne smije se približavati svjedocima, a riječ je o šest općinskih zaposlenika, na manje od 50 metara, niti smije s njima komunicirati. Na takvu odluku postoji mogućnost žalbe, javlja Večernji.

Podsjetimo, protiv Pinjuha je u siječnju prošle godine podignuta USKOK-ova optužnica zbog sumnje da je skupa sa sa svojim sinovima Markom i Ivanom te Marijom Kraljem, predsjednikom Općinskog vijeća Čeminca, Josipom Crnčanom, višim referentom za komunalnu infrastrukturu u Općini i Markom Drmićem, direktorom tvrtke Komunalno oštetio općinski proračun za 231.217,41 kunu te općinsku komunalnu tvrtku Komunalno za 28.535,67 kuna.

Protiv Pinjuha tijekom godina podneseno preko 30 kaznenih prijava zbog niza kontroverznih odluka koje je donosio na području Općine Čeminac, od subvencioniranja stambenih kredita za mještane Općine, među kojima su korisnici bili i on i njegovi sinovi, preko sufinanciranja troškova prijevoza učenika i studenata u koje je bio uključen i jedan od njegovih sinova.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI