Nije podnosio kritike: HDZ-ov župan pokrenuo sedam postupaka protiv lokalnih medija. Županija sada mora platiti velike odvjetničke troškove

HDZ je uspio vratiti vlast na lokalnim izborima za župana u Ličko-senjskoj županiji preko Ernesta Petryja.

No kako se navodi od strane Telegrama, postoji mogućnosti da dođe do ogromne ovrhe zbog troškova nekadašnjeg HDZ-ovog župana Milana Jurkovića jer je odvjetnički ured Mihočević i Bajs su zastupali Jurkovića u postupcima protiv lokalnog portala, ali za to im nisu isplaćene usluge u cijelosti, piše Telegram.

Upravo zbog razjašnjavanja prethodno navedene situacije, Trgovački sud u Rijeci je donio nepravomoćnu presudu prema kojoj Ličko-senjska županija mora odvjetnicima isplatiti oko 120.000 kuna duga za zastupanje bivšeg HDZ-ovog župana Jurkovića.

Još od vremena kada je Darko Milinović bio župan, zbog čega bi sam trebao platiti troškove. Naravno, sud je povjerovao odvjetnicima koji su isticali odgovornost Županije kada je bila riječ o dugu. Ubrzo je Županija uložila žalbu pa će o svemu odlučivati Visoki trgovački sud RH.

Niz tužbi protiv lokalnog novinara

Bivši župan je protiv spomenutog portala pokrenuo čak sedam parničnih postupaka pred Općinskim sudom u Gospiću i još četiri kaznena postupka zbog privatnih tužbi župana protiv novinara zbog kleveta i uvreda.



Jurković je prozivan kao osoba koja sustavno uništava Liku, povezivan je s nekim imenovanjima, ali optuživan za demografsko pustošenje. I sam Jurković je potvrdi na sudu: “S tim portalom smo imali poslovnu suradnju i na njemu smo se oglašavali. Negdje 2010. ili 2011. došlo je do raskida te suradnje, a onda su zaredali tekstovi u kojima se umanjivao naš rad – i županije i mene kao župana. Jedini način da se od toga obranimo bilo je podnošenje sudskih tužbi. Zato smo angažirali odvjetnika”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI