NIJE SE POJAVIO NA POSLU: Uhićen stečajni sudac zagrebačkog Trgovačkog suda! Osumnjičen i bračni par upravitelja!

Photo: Ivo Caganj/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, USKOK i policija priveli su stečajnog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima.

Kako, pak, doznaje Telegram među osumnjičenima su i Branko Petanjek te njegova supruga Iva. Petanjek je bio upravitelj u mnogim poznatim stečajevima, a i supruga mu je dugogodišnja stečajna upraviteljica.

Naime, u ponedjeljak je elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode, određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića, neslužbeno se doznaje iz DSV-a, piše Jutarnji.

Kovačić nije jedini koji se našao na udaru policije i USKOK-a u ovoj najnovijoj akciji. Također Jutarnji doznaje kako se Kovačić nije pojavio na poslu, a sudom se pronio glas da je uhićen.

Inače, Kovačić je bio predsjednik Trgovačkog suda u Sisku, a mediji su 2015. pisali kako ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice.



Među osumnjičenima su, piše Telegram, i Branko i Iva Petanjek, bračni par koji s višegodišnjim stažem stečajnih upravitelja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI