NIKAD NEĆETE SAZNATI ODGOVOR NA OVO PITANJE: Najveći misterij afere Janaf

Iako su premijeru Andreju Plenkoviću puna usta borbe protiv korupcije, pošto se sagledaju svi segmenti i svi medijski napisi o aferi Janaf teško je povjerovati da su sve nadležne institucije u ovom slučaju svoj posao odradile posve profesionalno i temeljito.

Jedno od pitanja koje je uslijed niskih udaraca predsjednika Zorana Milanovića palo u drugi plan jest i ono zašto se odmah kad je poduzetnik Krešo Petek u misteriozni klub Kovačeviću nosio mito od dva milijuna kuna nije interveniralo? Pitanje je to na koje javnost konkretan odgovor nikada neće dobiti, a za to se u velikoj mjeri pobrinuo Milanović koji danima ratuje sa svime i svakime, nastojeći skrenuti s teme u sklopu koje bi se i od njega zahtijevao odgovor na pitanje što je radio u Kovačevićevu klubu u vrijeme dok je cijela država bila u karanteni.

Nije sporno to što Milanović polemizira s onima koji ga “kakti” napadaju, ništa loše nema ni u njegovim prepirkama s Andrejom Plenkovićem, no priča o Klubu znatno je ozbiljnija i zahtijeva ozbiljnu raspravu, ozbiljna pitanja i ozbiljne odgovore. Iz podataka koji su trenutno dostupni javnosti, Kovačevićev klub nije radio legalno. Ono što se tamo konzumiralo nije se plaćalo pa ostaje pitanje na čiji se račun tamo jelo i pilo, na čiji su račun tamo jeli i pili Milanović, ali i Plenkovićevi ministri uključujući i Kovačeviću nadređenog Tomislava Ćorića.

Tri ministra koja su u klub zalazila šute, a u tome im uvelike pomaže Milanović koji je ovu mučnu priču spustio na najnižu moguću razinu tvrdeći da je u Klub zalazio jesti višak ribe.

Nije se u klubu samo jelo i pilo. Tamo su se dogovarali milijunski natječaji, tamo se nosio milijunski mito, tamo se izlazilo u susret ivanićkom poduzetniku Peteku koji nije poslovao samo s Janafom nego i s brojnim drugim državnim tvrtkama i ministarstvima, a o svemu tome Plenković navodno nije imao pojma.



Plenković pojma nije imao da se Kovačevića prati, no Plenković je svojedobno tvrdio kako pojma nema o rekonstruiranju Agrokora i pisanju lex Agrokora zbog čega je iz Vlade odletjela ministrica Martina Dalić s čime se priča o mailovima i skupini Borg ugasila i nestala iz medija, baš kao što s aferom Janaf iz javnog prostora nestaje afera Vjetroelektrane o kojoj Plenković također nije imao pojma, premda je njegova kolegica Josipa Rimac u te svoje čudnovate poslove umočila pola njegove administracije.

Plenković pojma nije imao ni o Uljaniku, ni o svim onim silnim gafovima s imovinskim karticama zbog kojih je iz prošle vlade ispratio vojsku ministara. Pored tolikog neznanja, dojam javnosti ipak je nešto drukčiji.

On se svodi na onu staru da su u konačnici ipak svi sve znali, ali nisu reagirali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI