NISU JEDINI! NEKI SU SE OBRAČUNAVALI ŠAKAMA! Plenković i Milanović u verbalnom ratu, Gjenero samo jednog smatra nasilnikom!

Cropix

Verbalnom ratu između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića ne nazire se kraj, no neki su političari u Europi i svijetu prešli granicu verbalnog i u svojim svađama zasukali rukave, pa upotrijebili šake.

Što o tome misli politički analitičar i komentator Davor Gjenero, rekao nam je u kratkom razgovoru.

“Ja ne vidim verbalni rat, već samo predsjednikovo nasilništvo. To ne može dugo jer se ne radi o ozbiljnom akteru”, govori.

Kada smo ga upitali koliko će ta cijela priča trajati, Gjenero odgovara: “Ne može potrajati više od četiri godine”.

Da se vratimo na incidente u svijetu, jedan od poznatijih takvih sukoba je onaj koji se dogodio 2016. godine u eteru gruzijske televizije koja je za isti stol stavila dva kandidata za parlament. Problem je počeo kada je Polad Khalikov svog suparnika Vepkhia Gurgenishvilija nazvao ološem



Gurgenishvili mu je odgovorio tako što je na njega bacio kemijsku olovku, a situacija je eskalirala u par sekundi. Počelo je s međusobnim šamaranjem protukandidata, a ubrzo su se usred tučnjave našli voditelji, ako i cijela ekipa iza kamera kako bi razdvojili bijesne političke suparnike

U Ukrajini, zemlji iz koje potječu neki od najpoznatijih boksača na svijetu, u prosincu 2015. godine je izbila masovna tučnjava u parlamentu nakon što su neki od premijera Arseniyja Yatsenyuka zatražili ostavku zbog navodne upletenosti u korupcijski skandal.

Bolje nije bilo ni u Indiji iste te godine kada je u regiji Kashmir došlo do fizičkog obračuna među političarima tijekom izglasavanja zabrane konzumiranja govedine.

Rasprava o vojnim mjerama u Japanu u rujnu 2015. godine je završila hrvanjem na podu parlamenta. Pripadnici vlasti i oporbe su nesuglasice pokušali riješiti svakako, samo ne mirnim putem, a incident nisu propustile ni ženske zastupnice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI