NJEGOVO IME SPOMINJALA JE U REMETINCU: Je li ovo prvi ministar kojeg Rimac povlači za sobom?

Goran Stanzl/PIXSELL

Posljednji broj tjednika Nacional pozabavio se pomalo zaboravljenom aferom Vjetroelektrane čija je glavna protagonistica Josipa Rimac.

Čini se kako bivša kninska gradonačelnica intenzivno radi na pripremi svoje obrane, a na popisu svjedoka uskoro bi kako se saznaje mogao osvanuti i premijer Plenković. U Uskokovom spisu navodi se da je Rimac 6. prosinca 2019. predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću poslala SMS u kojem ga je tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane “zapeo u začaranom krugu šume-imovina-poljoprivreda”. Plenković ju je istoga dana nazvao na mobitel. Nacional otkriva kako je dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo i tko će još iz Vlade i DORH-a biti predložen za svjedoka.

Od početka afere Vjetroelektrane u javnom se prostoru propitkuje uloga ministra Ćorića u tom slučaju, a osim toga oporba je tražeći opoziv aktualnog ministra gospodarstva potencirala taj problem. Svako malo Ćorić je primoran demantirati napise o svojoj ulozi u ovom slučaju pa je to činio i onda kada se pisalo da Rimac u Remetincu nerijetko spominje njegovo ime. Da je slučaj Rimac jedan od onih s neobičnim predznakom govori se od početka ove afere, a to se moglo naslutiti i iz bubice koju je navodno posve slučajno pronašla u svojem automobila, a radi koje je naprasno prekinuta istraga koja po svemu sudeći vodi prema nekome većem.

Prema kome, vrlo vjerojatno šira javnost nikada neće niti saznati. No, bez obzira na to što se ne zna gdje su sve prošli Josipini jataci, evidentno je da ministri koji su s njom surađivali ne spavaju mirno, nemiran je i premijer Plenković kojega je Ćorić obilježio kao osobu uz koju vezuje svoju političku karijeru. Rimac je po svemu sudeći odlučila da neće na sebe preuzeti grijehe svih svojih kolega, a da je Plenković situaciji postupio izrazito oprezno naslućuje se i iz rečenice kojom se prije nekoliko tjedana ogradio od Ćorićeve retorike.

”To ćete morati pitati ministra”, odgovorio je premijer predstavnicima medija komentirajući slučaj Ćorić i njegove veze s Rimac, a iz te jedne tako kratke, i trivijalne rečenice otkrivaju se razmjeri ove afere oko čijeg epiloga strahuje i Plenković. Očito je da je Rimac pošla u osvetnički pohod, pohod koji je uznemirio članove Vlade, ali i članove HDZ-a u kojem se dulje vrijeme govori da je Ćorić najslabija karika Plenkovićeve vlade.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI