NOVA GENERACIJA HDZ-ovki: Intrigantne i imućne dame pojavile su se u Medvedovom timu

Screenshot

Među članovima Stožera civilne zaštite u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije kojim rukovodi Tomo Medved nalazi se niz zanimljivih imena, a premda po običaju članstvo čine muškarci, u radu stožera sudjelovati će i nekoliko žena.

Jedna od njih je bivša saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović. Karijeru je započela na Hrvatskoj radioteleviziji, potom prešla u Agenciju za elektroničke medije, radila je i u privatnom sektoru, a 2009. postala je  savjetnica za informatizaciju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Kako je sama priznala, u politiku je ušla na poziv Drage Prgometa koji je tada bio čelni čovjek stranke Hrid. U međuvremenu se ova stranka ugasila, Prgomet se vratio u svoj HDZ, a zajedno s njime HDZ-u se priključila i ova Slavonka, inače državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Stožerom će koordinirati i SDSS-ova Spomenka Đurić, bivša studentoica Vojnotehničkog fakulteta i nekadašnja djelatnica OSS-a te djelatnica Srpskog narodnog vijeća koja se godinama bavi projektima vezanima uz izvlačenje sredstava iz fondova EU-a. Spomenka Đurić nakon gimnazije u Karlovcu završila je Vojnotehnički fakultet u Zagrebu na kojem su se školovali stručnjaci za vojnu industriju bivše Jugoslavije.

U Stožeru je i nesuđena HDZ-ova gradonačelnica Zagreba Margareta Mađerić. U trenutku kada je 2013. godine ova, do tada javnosti nepoznata HDZ-ovka, prihvatila ući u utrku za gradonačelnicu grada Zagreba, iako je znala kako je poraz neminovan, počinje njen politički uzlet. Prema tvrdnjama izvora iz stranke, Mađerić je upravo zahvaljujući ovoj ”žrtvi” nagrađena prolaznim mjestom u Hrvatski sabor, a svoju situaciju je iskoristila kako bi prema vrhu povukla i svoju sestru Anu Kosec, koja je obnašala  dužnost glavne tajnice Tomislava Karamarka.

Mađerić je jedna  od rijetkih koja je znala kako preživjeti doslovno sve promjene vodstva unutar HDZ-a pa je tako opstala i nakon odlaska Ive Sanadera za čije je vrijeme obnašala dužnost predsjednice Mladeži HDZ-a, potom Jadranke Kosor i naposljetku opstala i nakon  dolaska Tomislava Karamarka koji je većinu starih lica “umirovio”. Održala se očito i u dvjema Plenkovićevim vladama.



I na koncu na popisu dama iz Medvedova stožera vrijedi spomenuti i mladu nadu HDZ-a Željku Josić koja inače slovi i za uglednu sisačku liječnicu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI