NOVE MJERE U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI: Riječka nadbiskupija morala odgađati sakramente

Kako je otprije već poznato, stigle su nove mjere u određenim županija, pa tako u Primorsko-goranskoj županiji na snazisu nove mjere od 12. travnja do 26. travnja ove godine.

Bit će zabranjeno održavanje svih javnih događanja i okupljanja dok će na privatnim druženjima i svečanostima moći biti prisutno najviše osam osoba iz dva kućanstva.

“Iako se u Odluci izrijekom ne spominju mise i druga vjernička okupljanja i slavlja očito je, budući da ništa od toga nije spomenuto niti u iznimci, da se i na mise i druga vjernička javna okupljanja odnosi odredba koja zabranjuje ’održavanje svih javnih događaja i okupljanja’. Polazeći od ovoga, molim vas da se ovome prilagodite i u spomenutom razdoblju misna i druga slavlja koja nisu izričito zabranjena slavite isključivo privatno, odnosno sa zatvorenim crkvenim vratima”, rekao je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić te dodaje:


“Smatram da to ne isključuje mogućnost da vjernicima, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera, omogućite da sudjeluju na tim misama, ali tako da ni na jednom misnom slavlju ili drugom molitvenom okupljanju ne bude više od 8 osoba iz najviše 2 kućanstva, kako je to i predviđeno Odredbom. Kako bi što više vjernika moglo sudjelovati na taj način na misama, svim svećenicima na području Riječke nadbiskupije koji već nemaju tu dozvolu dajem dozvolu binacije običnim danima, a nedjeljom i blagdanima i trinacije”.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI