NOVI DETALJI STRAŠNE PRIČE: Dan prije premlaćivanja djevojčica je bila u Centru!

Screenshot

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike naložilo je nadzor nad Centar u Novoj Gradiški nakon što je smijenjen ravnatelj. Potrebno je također i pogledati svu dokumentacija koji su prethodili teškom ozlijeđivanju curice.

Navodno je majka djeteta nedugo nakon poroda, u rujnu 2018. godine došla u Centar za socijalnu skrb i zatražila smještaj u sigurnu kuću zbog nasilnog partnera. Ipak, već nakon par dana izlazi iz sigurne kuće i vraća se partneru, a nakon što su se vjenčali par je izrazio želju da im se dijete vrati.

Centar je procijenio da je povratak djeteta u biološku obitelj umjereno rizičan te da bi dijete trebalo vratiti, ali uz intenzivan nadzor i stručnu pomoć roditeljima.

U izvješću nakon što je i sama voditeljica primijetila iste stvari, nalaže se hitan odlazak psihologu. Samo dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama majka je došla s djetetom u Centar i tražila pomoć jer nije znala što učiniti, a s obzirom na to utvrđeno je da je bilo povoljnije za dijete da ostane u udomiteljskoj obitelji gdje se dobro prilagodila i gdje je razvila snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima.

Osim toga, oglasila se i baka premlaćene curice te je rekla kako su roditelji šminkom prekrivali ozljede i modrice.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI