NOVI UDAR U HDZ-u! POČELA ISTUPANJA IZ STRANKE! Plenkovićevi ljudi im nametnuli ‘potrošenog’ kandidata, slijedi li novi raskol?

Foto: Pixsell

Da je situacija u slavonskom HDZ-u daleko od idilične pokazalo se još jesenas kad su se birali čelnici lokalnih ogranizacija.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, doduše, do naznaka raskola je došlo još i prije, kada je Ivan Penava je s vukovarskom frakcijom – koja nikako nije mogla naći zajednički jezik s vinkovčakom – napustio stranku.

A onda se sukob dodatno produbio izlaskom iz stranke Otočanina Josipa Dabre, aktualnog zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, nakon što je ovaj izgubio izbore za šefa županijskog HDZ-a od Marija Banožića uz, kako je istaknuo, uplitanje stranačkog vrha.

Kao do to nije bilo dovoljno, problemi su sad isplivali i u Županji, trećem najvećem gradu u županiji. Ondje je predsjednik gradskog HDZ-a Damir Juzbašić podnio ostavku, a službeno objašnjenje bile su njegove obveze u u Robnim rezervama gdje je na dužnosti ravnatelja.

Problem je u tome što je Juzbašić trebao biti HDZ-ov čovjek koji će ići u utrku za gradonačelnika a kako je ‘zauzet obvezama’ sada je izvjesno je da to neće postati. U prvi bi plan to opet moglo gurnuti Davora Miličevića, dosadašnjeg gradonačelnika, koji je uvjerljivo poražen na unutarstranačkim izborima baš od Juzbašića. Inače, županjski HDZ debelo je podijeljen između dvije struje, a Miličevićeva je bila na ‘izlaznim vratima’.



Da se Miličević vraća, postalo je to jasno i šefu Mladeži HDZ-a Županje Tomislav Šiklić koji je taj “igrokaz”, kako ga je nazvao, odlučio preduhitriti.

U narednim danima možemo očekivati nastavak igrokaza u režiji predsjednika ŽO HDZ-a Marija Banožića i kandidata za župana Damira Dekanića – imenovanje povjerenika koji će sazvati sjednicu GO HDZ-a Županja, na kojoj će Davor Miličević biti izabran kao kandidat za gradonačelnika. Naivno smo vjerovali da će se poštivati volja većine članova koji su na unutarstranačkim izborima jasno rekli da Davor Miličević nije njihov predsjednik, ali na kraju se o kandidatu za gradonačelnika Županje odlučivalo u Vinkovcima. Sretno svima koji će na nadolazećim lokalnim izborima krenuti u borbu za promjene u našem gradu. Ovom objavom stranica prestaje biti aktivna, a da se sud ‘časti’ HDZ-a ne sastaje ponovno zbog ‘problema ‘u Županji, iz stranke ću istupiti sam”, napisao je Šiklić na svom Facebooku.

Inače, Miličević je sa svojim stranačkim kolegama zaratio nakon što je izgubio podršku za gradnju (pre)skupog gradskog bazena, a dodatno mu je naštetila medijska afera da je u lokalnoj mesnici potrošio više od milijun gradskih kuna. Afera se razbuktala kad su ga optužili da je on tajni vlasnik mesnice, no te je navode Miličević demantirao. A o nabavci delicija bio je jasan: “Gdje bih ga trebao kupovati? U Đakovu?”, odgovorio je na napade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI