NOVI UDARAC ZA HDZ! Najpoznatiji konzervativac napustio stranku. Sastajao se sa Škorom

Donedavni župan, bivši karlovački gradonačelnik i jedan od najkozervativnijih članova HDZ-a Damir Jelić nakon 16 godina napustio je svoju stranku.

Jelićev karlovački ogranak vladajuće stranke vodi bivša ministrica Nada Murganić koja je ujedno i potvrdila njegovo istupanje iz stranke, s kojom se doduše još ljetos postepeno počeo rastajati nakon što je napustio čelnu poziciju u županijskoj organizaciji. Nedugo potom Jelić je izvjestio javnost i o tome da odustaje od pozicije župana.

Nije tajna da je Jelić u HDZ-u bio dio konzervativne struje, blisko je surađivao s bivšim predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, no po svemu sudeći u Plenkovićevom HDZ-u za njega nije bilo mjesta.

Inače, upućeni svjedoče kako se posljednjih tjedana prije napuštanja vladajuće stranke Jelić sastajao sa članovima Domovinskog pokreta pa nije nemoguće da na na nadolazećim svibanjskim izborima baš on osvane na popisu kandidata za župana, pričemu valja imati na umu da on u toj borbi ima ozbiljnih šansi. Naime, upravo je karlovačka organizacija HDZ-a pod Jelićevom palicom bila jedna od najstabilnijih, a ova županija jedna je od rijetkih u kojima Kolinda Grabar-Kitarović nije doživjela poraz na predsjedničkim izborima. Jelić je ujedno još jedan u nizu predstavnika takozvanog HDZ-ova desnog krila koji su unazad nekoliko mjeseci napustili vladajuću stranku. Među prvima to je učinio aktualni vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, nakon njega iz stranke je izašao i dožupan Dabro, pa je zasigurno i Jelićev odlazak još jedan bolan udarac vladajućoj stranci i njenoj desnoj struji.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI