NOVO ISKUSTVO IZ KB DUBRAVA: ’Pred vratima na podu, umotan u najlon leži mrtav čovjek’, ’Nema hrane, nema lijekova’

Nakon liječnice i medicinske sestre iz KB Dubrava, sada se javila i žena (podaci poznati redakciji) koja navodi iskustvo pacijenta iz navedene bolnice. Kako tvrdi, član njene obitelji u bolnici je boravio dva tjedna.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Komentiram ovo kao osoba čiji član obitelji je proveo više od dva tjedna u covid bolnici u KB Dubrava. Doktorice, doktori i medicinske sestre se maksimalno trude i daju sve od sebe da pomognu u bilo kojem obliku. Njima svaka čast i svima im skidam kapu, ali sustav u kojem pokušavaju raditi je potpuno zakazao. U bolnici NEMA lijekova i NEMA hrane, u danima kad ima hrane ona dolazi u raznim intervalima, ponekad doručak u 8, ponekad u podne, ali događa se da ne dođe ni doručak ni ručak i ne bi došlo ništa taj dan da članovi obitelji ne rade frku i da doktori koji se brinu o njima ne čine sve što je u njihovoj moći da poprave situaciju.

U jednom mom pokučaju obraćanja ravnatelju bolnice, njegova tajnica mi, objašnjavajući da oni ne mogu nikako pomoći, govori: “gledajte, covid bolnica je samo jedan dio KB Dubrava i da vam ja budem iskrena, ja niti ne znam gdje se ona nalazi”. Ponavljam, to izlazi iz usta tajnice glavnog ravnatelja bolnice koja je proglašena glavnom ustanovom za zbrinjavanje covid pacijenata i to gospođa izjavi mrtva hladna u jeku pandemije. Iz ureda ravnatelja.

Nadalje, od bolnice užasno teško možete dobiti bilo kakvu informaciju o vašem članu obitelji jer je organizacija takva da možete jedino zvati na centralu koja vas zatim prespaja na jedan od par mobitela koje doktori imaju da biste saznali stanje. Dobit centralu još je moguće u 50% slučajeva, dobit onda respiratorni centar i doktora naučna je fantastika. I, napomena, smijete zvati između 13 i 15 sati. Ja sam znala zvati po 35 puta doslovno dok ne bi dobila doktora. 35 poziva svakih 24 sata! A tih 24 sata vi ne znate u kojem je stanju vas najdraži i svakim od tih 35 poziva koje uputite ‘molim vas, možete me spojiti sa RC’ vi molite Boga da je živ, a onda ćemo lako dalje.



Unutar covid bolnice u teškoj izolaciji, gdje svo osoblje hoda kao u filmu Outbreak, nema majmuna koji širi zarazu, ali zato sa stropova padaju bube, a po podu trče žohari i štakori i to nije nikakvo preuveličavanje nego stvarno stanje. Pacijenti imaju različite oblike covida, a nitko ne nosi masku jer maski nema. Da li će netko razviti teži oblik bolesti sam od sebe ili će ga zaraziti susjed na krevetu do, to se nitko ne pita. Na 100-tinjak pacijenata nalaze se 2 wc-a od kojih je jedan potrgan. I onda jedno jutro krenete na wc, a pred vratima na podu, umotan u najlon leži mrtav čovjek.. nasred odjela.. u covid bolnici.. u KB Dubrava!

I onda se jedna doktorica usudi izjaviti da je sve u redu. Pa kako ju nije sramota?!? Tamo leži cca 250 ljudi, ljudi koje imaju svoje obitelji, obitelji koje svaki dan prolaze ovo isto što i ja i čiji najdraži pričaju istu priču koju ja sad vama pišem. I ja sad pitam, što radi nacionalni stožer cijelo vrijeme?? Od 3. mjeseca do danas prošlo je 7 mjeseci i znalo se da će na jesen situacija eskalirati. Šta se u tih 7 mjeseci napravilo? Za Dubravu se od početka znalo da će biti glavna covid bolnica i onda u toj bolnici nema lijekova, nema hrane, organizacija je 0, tajnica glavnog ravnatelja ni ne zna di je ta covid bolnica! I onda se ministar čudi, on nije imao pojma, sad se šalju inspekcije. Ma kako je to moguće, neka mi netko objasni! Ako je u glavnoj covid bolnici ovakvo stanje, kakvo je u drugim bolnicama??

I onda jedna liječnica, predstojnica Klinike za anesteziologiju KB Dubrava i predsjednica Hrvatskog društva za intenzivnu medicinu Jasminka Peršec se usudi izaći pred javnost i izreći ovako nešto.
Svojim lažnim izjavama baca takvu ljagu na profesiju kojom se bavi, dok se liječnica koja je napisala anonimno pismo i njeni kolege ubijaju od posla – 3 liječnika na 80 pacijenata i osim što se trude maksimalno im pomoći, imaju živaca bit ljubazni i ugodni na telefon i strpljivo objašnjavati stanje svakog pojedinog pacijenta.

Eto, to vam je stanje u KB Dubrava!

I onda trčite okolo, ljubite se i grlite, družite se u masama i pljuckajte jedni po drugima, jer sutra kad se razbolite završit ćete na ovakvom mjestu! I onda dok vam kruli u želucu, a štakor pretrčava preko sobe, doktorica Peršec će davati izjavu na nekoj od televizija da je baš eto sve u potpunom redu”, napisala je.

Inače, ministar Beroš danas bi trebao dobiti izvješće stanja u KB Dubrava jer zdravstvena inspekcija trebala bi završiti svoj nadzor. “Imat ću izvješće i nakon toga ću postupati”, rekao je jučer za HRT.

Shodno tome, poslali smo mu upit o ovom, ali i svim dosadašnjim slučajevima prijava KB Dubrava o kojima bi trebao biti informiran nakon završetka inspekcije.

O ovom i sličnim stanjima poslali smo upit i samoj KB Dubrava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI