OBITELJ PETEK NEIZMJERNO JE BOGATA I MOĆNA: Od ovog iznosa zavrtit će vam se u glavi! Sin je već poznat javnosti po strašnoj nesreći!

Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada obiteljska je tvrtka osnovna 1993. čija je uža specijalnost gradnja energetskih postrojenja i distributivnih niskonaponskih mreža. Tvrtka koju su osnovali Krešo i Miroslav Petek jedna je od vodećih u Hrvatskoj u području energetike, od pružanja usluga do izvođenja radova, piše Večernji list.

Radi i u sektorima telekomunikacija, građevinarstva, komunalnih usluga, maloprodaje i veleprodaje elektromaterijala i građevinskog materijala i opreme. Elektrocentar Petek lani je imao prihode od 679 milijuna kuna i dobit od 19 milijuna kuna. U protekle tri godine s Janafom je ta tvrtka sklopila 16 ugovora, a u proteklih pet godina 25 ugovora, i to uglavnom samostalno. O Janafa je samo nekoliko poslova dobila kao dio zajednice ponuditelja. Za sve te ugovore proveden je postupak javne nabave, no Janaf nije obveznik Zakona o javnoj nabavi. Vrijednost tih ugovora ne navodi se u Janafovu registru. Janaf i Elektrocentar Petek sklopili su zadnji ugovor u ožujku ove godine, i to za zamjenu srednjonaponskih kabela za napajanje transformatorskih stanica PTS 4 i PTS 2 RPGE – nužno napajanje. Jedan od većih poslova koje je Elektrocentar Petek dobio u Hrvatskoj je gradnja druge faze Zračne luke Dubrovnik s partnerima Strabagom i PZC Splitom. Taj projekt vrijedi više od milijardu kuna. Krešo Petek vlasnik je i turističke agencije Petek Tours koja je lani imala 9,7 milijuna kuna prihoda i dobit od 10-ak tisuća kuna. Tvrtka Petekovih bila je i jedan od donatora HDZ-a 2016. kad je tu stranku pomogla s 80.000 kuna.

U 2011. pak ta je tvrtka donirala HSS-u 20.000 kuna. Krešo Petek slovi kao najmoćniji čovjek u Ivanić-Gradu, a mediji su dosad o njemu pisali uglavnom zbog njegovih sinova koji su izazvali prometne nesreće s poginulim osobama.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI