OBNOVA U PUNOM JEKU: ‘Do kraja mjeseca planiramo ugovoriti radove na izgradnji više od 300 obiteljskih kuća’

Foto: Flickr/MORH/T. Brandt

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje priopćio je kako se redovito provodi obnova na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Priopćili su kako je u nekonstrukcijskoj obnovi obnovljeno 1596 kuća. U rad je uvedena 2461 kuća. Navode i kako je broj zaprimljenih Odluka od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u konstrukcijskoj obnovi je 550.

Potpisana su tri ugovora sa izvoditeljima radova za izgradnju 90 tipskih obiteljskih kuća, naglasili su iz državnog ureda.

Radovi se izvode na osam lokacija, a potpisano je dodatnih 23 ugovora sa stradalnicima na čijim lokacijama je započela priprema izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća.

U Programu konstrukcijske obnove izrađeno je 160 nalaza postojećeg stanja građevinske konstrukcije obiteljskih kuća. Pokrenuti su postupci javne nabave za izradu projektne dokumentacije konstrukcijske obnove još 900 obiteljskih kuća.



”U tijeku je postupak provedbe javne nabave za izgradnju novih 126 zamjenskih obiteljskih kuća, čime je do danas pokrenuta priprema izgradnje ukupno 216 zamjenskih obiteljskih kuća kroz postupke javne nabave. U ožujku nastavljamo sa novim postupcima javne nabave tako da do kraja mjeseca planiramo ugovoriti radove na izgradnji više od 300 obiteljskih kuća”, izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI