OBRAČUN U HDZ-u? Šef stožera koji je kršio samoizolaciju misli da je žrtva policije i stranačkih moćnika!

Sjećate se priče o šefu Požeško-slavonskog stožera civilne zaštite koji je smijenjen nakon što je prije 10-ak dana snimljen kako kosi travu oko kuće dok mu je bila propisana samoizolacija zbog zaraze koronavirusom?

Umjesto njega, Vedrana Neferovića,  stožerom je počeo šefovati župan Alojz Tomašević, a Neferović sada smatra da je postao žrtva nekih igara.

Točnije, prstom upire u policiju te se požalio Telegramu da netko iz požeške policije nije radio svoj posao pa je umjesto prijave za kršenje samoizolacije poslao ‘kompromitirajuće fotografije’ lokalnom portalu 034. Smijenjen je nakon što ih je portal objavio.

Neferović, dakle, smatra da su policajci zapravo bili paparazzi. Pregledavao je snimke s nadzornih kamera svoje obiteljske kuće i primjetio da je policijski auto u tri navrata obilazio njegovo mjesto stanovanja. Prema njegovoj rekonstrukciji, kut iz kojeg su snimljene fotografije odgovara poziciji policijskog automobila pa je svoje sumnje predao unutarnjoj kontroli MUP-a.

Policija je potvrdila da je na video snimci nadzornih kamera njihov automobil, no demantirali su da su ‘primjenjivali policijske ovlasti’ ili ‘druge radnje’ vezane uz Neferovića. Dakle, da su ga fotografirali. No, bivši šef stožera i dalje vjeruje da su baš policajci bili ti koji su ga snimili i to onda prosljedili portalu. Urednik portala 034 odbacio je tvrdnje da je fotografiju dobio od policije. Kaže, stigle su s njemu nepoznate adrese.



No, kako piše Telegram, cijeli slučaj je intrigantan jer se špekulira da se požeška policija otprije miješa u unutarstranačke odnose u vladajućem požeškom HDZ-a te podsjećaju na nekoliko slučajeva u kojima su lokalni HDZ-ovci ostajali bez vozačke i bili kompromitirani kad bi se našli u nemilosti druge, očito utjecajnije struje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI