OBRAČUNI U SDP-u SE NASTAVLJAJU: Svako se drži svoje strane

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Glavni odbor SDP-a stao je na stranu predsjednika stranke Peđe Grbina i zaključio da izbačeni iz stranke moraju biti izbačeni i iz saborskog kluba, pobunjenici ne odustaju, piše N1.

Grbin je od stranke napravio taoca, kažu oni nezadovoljni konačnim odlukama. Rasplet višemjesečne krize trebala bi dati sjednica Kluba zastupnika koja će se prema sadašnjim najavama održati u srijedu.

Nakon što je Peđa Grbin manifestirao dobro raspoloženje potporom najvišeg stranačkog tijela za izbacivanje, njegov prethodnik, koji se suzdržava od javnih istupa, baš kao i oni sa šefove. strane šalju poruke o okupljanju.

“Vjerujem da će razum pobijediti, jer jedina formula za SDP je okupljanje”, rekao je kratko Davor Bernardić.

Raskol u stranci ne očekuje izvršni tajnik SDP-a Saša Đujić.



Čeka se sjednica saborskog Kluba nakon koje bi trebalo biti poznato koliko zastupnika ostaje uz Grbina, a koliko ih odlazi za izbačenom četvorkom. 18 ih je od 32 potpisima okrenulo leđa Grbinu.

“Predsjednik stranke nije smio stranku dovesti kao taoca pogrešnih i iracionalnih odluka. Ali to je čovjek koji cijeli svoj život traži unutarnje neprijatelje. Prema tome, nije korektno da je doveo saborske zastupnike do toga da moraju glasati jedni protiv drugih”, rekao je saborski zastupnik Nikša Vukas, jedan od izbačenih članova stranke.

Do glasanja nitko ne zna hoće li Grbinov klub SDP-a postati manji od pobunjeničkog. Grbinovi ljudi govore da im nije važno ako će ih ostati petero ili desetero u Klubu SDP-a. Vrijeme je za novi početak.

“Ono što se događa sada u Klubu zastupnika, jedan mali dio Kluba provodi svoju politiku i cilj im je srušiti Peđu Grbina. Ova četvorka je previše sve izdramatizirala zbog svojih osobnih interesa”, kaže član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović.

Osobne interese, manipulacije s popisom simpatizera, pomaganje drugim strankama na izborima, financijske dubioze – Grbinove su optužbe na račun pobunjenika koje je nabrojao na sjednici Glavnog odbora. Protivnici to odbacuju.

“Ja da imam takva saznanja, ja bih to prvi prijavio. To je smiješno. Jedan stariji dužnosnik rekao je – ‘drugovima ne pakirati’. I toga se treba držati”, rekao je Bernardić.

SDP-ovci su se odlučili držati svatko svoje strane. Stranka koja prema istraživanjima duplo zaostaje za vladajućom, uskoro bi mogla imati dva kluba zastupnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI