Obrušio se na Borasa! ‘Ovaj ‘film’ platilo je Sveučiliste 198.750kn. Po svemu sudeći, u izradi nije bilo ni dana snimanja’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon kritika na filmić “Počasni doktori Sveučilišta u Zagrebu”, zagrebačko Sveučilište objavilo je jučer novu verziju uratka.

Podsjećamo, prije dva dana objavljen je filmić s greškama, a na njih je prvi upozorio na Facebooku redatelj Nebojša Slijepčević, koji je ujedno i detaljno analizirao cijeli uradak.

“Ovaj “film” platilo je ZG sveučiliste 198.750kn. Po svemu sudeći, u izradi tog “filma” nije bilo ni dana snimanja. Sastoji se isključivo od arhivskih snimki, a s obzirom da izvor nije naveden možemo samo zaključiti da su i one ukradene.

A koliko je “film” negledljiv pokazuje da ga ni autori nisu pogledali. Na 3:20 je crna rupa od sedam sekundi, a nakon toga je ostao placeholder, natpis “ovo je popis studenata, nemamo doktora”.
Dvjesto tisuća kuna za devet minuta i jedanaest sekundi, ako mu velikodušno pribrojimo i ovih 7 sekundi crnine. Dvjesto tisuća, za nedovršenu trećerazrednu TV vinjetu.

Prosjek na zadnjem HAVC-ovom natjecaju, za DUGOMETRAŽNI dokumentarac, je tek nešto veci – 225.000kn. Dvjesto tisuća kuna dobila je “Srbenka” od HAVC-a, za svojih 70 minuta…
Srećom, na špici ovog “filma” potpisali su se autori, pa i producent, Damir Boras. Za buduće generacije, i za istražne organe”, napisao je na Facebooku.



Redatelj filmića, Jakov Sedlar, za portal Srednja.hr rekao je kako sve što radi za Sveučilište radi pro bono te da je novcem kojega je dobio platio suradnike i studio.

“Već nekoliko godina režiram promocije doktoranada i ni za to nisam uzeo ni kune. Redatelji prije mene za to su uzimali i po 25-30 tisuća kuna po promociji”, rekao je Sedlar te pojasnio kako to radi zbog toga što je s rektorom Sveučilišta, Damirom Borasom, prijatelj još od ’72.

Kontaktirali smo Sveučilište u Zagrebu kako bi nam dodatno pojasnili kako je došlo do ove greške i što se zapravo dogodilo. Čim dobijemo njihov odgovor, objavit ćemo ga.

Ovo je novi video bez grešaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI