OBVEZNO NOŠENJE MASKI I OGRANIČEN BROJ GOSTIJU NA SVADBAMA: U ovim županijama vrijede nova pravila!

Foto: Cropix

Od ponedjeljka, 07. rujna, na snagu stupaju nove epidemiološke mjere koje ograničavaju broj ljudi na svadbama i obvezuju na nošenje zaštitnih maski u pet županija na sjeveru.

Na području Koprivnice se ograničava broj uzvanika na svadbama na sto ljudi. U zatvorenim prostorima u kojima se odvija javna i gospodarska aktivnost će biti obavezno nošenje maski. Isto se odnosi na prostore u kojima se organiziraju društvene i vjerske manifestacije i okupljanja.

Broj uzvanika na svadbama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji se ograničava na pedeset uzvanika, dok ostale privatne svečanosti mogu okupiti do dvadeset uzvanika. Na sahranama može biti do pedeset ljudi, a na karminama dvadeset.

Zabrana napuštanja domova za starije na snagu stupa u Krapinsko-zagorskoj županiji i umirovljenicima se preporučuje da ne odlaze na organizirana putovanja. Za zaposlenike domova i socijalnih ustanova vrijedi preporuka o neodlasku na seminare i slična događanja.

Maske su od ponedjeljka obavezne u kafićima i restoranima u Požeško-slavonskoj županiji, a skinuti se mogu samo dok se jede i pije. Svadbena slavlja su ograničena na pedeset osoba, kao i sahrane, dok je maksimalnan broj uzvanika na privatnim druženjima dvadeset. Na požeškom području su maske obavezne na svim manifestacijama, vjerskim okupljanjima i društvenim događajima koji se odvijaju u zatvorenom prostoru.Sisačko-moslavačka županija uvodi obavezno nošenje maski za lice u svim trgovačkim i javnim djelatnostima, kao i na svim javnim okupljanjima u zatvorenom prostoru, prenosi danica.hr.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI