ODGOVORNO I VJERODOSTOJNO Capak bivšoj Sanaderovoj ministrici i uzdanici dao 188.000 kuna za promociju cjepiva

FOTO: PIXSELL

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nedavno je objavio tzv. pozivni natječaj za promociju projekta “Misli na druge, cijepi se” na društvenim mrežama HZJZ-a, na rok od šest mjeseci.

Vrijednost pozivnog natječaja je bila 195 tisuća kuna, taman da bude manje od 200 tisuća, te da sukladno Zakonu o javnoj nabavi ne mora ići na javni natječaj preko službenih stranica javne nabave, gdje se ponude dostavljaju online, te se i otvaraju javno – i kontrola procesa je, unatoč stalnim sumnjama i u nabave po tom modelu, ipak nešto veća, piše Net.hr.

12. veljače ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, potpisao je dokument u kojem je odabrana ponuda tvrtke Media front d.o.o., upravo zato jer je imala najbolji “kreativni koncept kampanje”, dakle, ono nešto što je ovisilo o subjektivnoj procjeni članova komisije, zaposlenika HZJZ-a koji su unatoč svim obavezama oko koronakrize našli vremena razmatrati kreativna rješenja za reklamiranje kampanje na društvenim platformama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Otvoreno hvali Plenkovića i rad HDZ-a

Media front, u vlasništvu je Biance Matković, bivše ministrice i potpredsjednice Vlade (u vrijeme Ive Sanadera), poznate HDZ-ove političarke koja se nakon politike okrenula biznisu, ali i dalje njeguje povezanost s HDZ-om i otvoreno hvali rad premijera Andreja Plenkovića. S obzirom na to da se aktivirala u području promocije i marketinga, počela se pojavljivati i kao analitičarka, no u intervjuu Novom listu je jasno naglasila da ona ne može biti “nezavisna” jer je i dalje članica HDZ-a, piše Net.hr.

S obzirom na to da je i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak član HDZ-a, moglo bi se reći da je posao promoviranja ostao u krugu stranačke obitelji. Iz blagajne HZJZ-a koju pune građani, oni koji grozničavo čekaju cijepljenje, bit će plaćena bivša potpredsjednica Vlade i moćna HDZ-ova političarka, da promovira ono čega trenutno niti nema.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI