Odrađen sastanak premijer i gradonačelnika Zagreba! Tomašević: “Što se obnove tiče, pričali smo o Fondu solidarnosti, vezano za promet i odgojno obrazovne ustanove”

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i novi gradonačelnik Zagreb Tomislav Tomašević odradili su sastanak na kojem se pričalo o suradnji same vlade i Grada.

Naglasak je bio na obnovu nakon potresa, a sastanku su prisustvovali ministar financija Zdravko Marić i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, kao i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec te zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Tomašević je rekao da sastanak bio sadržajan, iako kratak.

“Prošli smo puno tema s predsjednikom Vlade i ministrima, što se financija tiče dogovorili smo da ćemo imati kontakte na dnevnoj razini, što se obnove tiče, pričali smo o Fondu solidarnosti, vezano za promet i odgojno obrazovne ustanove. Ti natječaji idu dobro, imamo i rok da novac potrošimo, vjerujemo da će ići u dobrom tijeku. U utorak će Korlaet koordinirati upravna tijela u Zagrebu što se obnove tiče, na tom sastanku ćemo detaljnije ući u teme građevinskog otpada”, istaknuo je.

Na što se konkretno odnosi na zaustavljanje javnih nabava, bilo je natpisa da će vrtići morati tražiti dozvolu za nabavu za toalet papira? U Saboru se raspravlja gospodarenju otpadom, koliko ste bliži odluci u daljnjoj suradnji s Cios grupom?



“Jučer je pojašnjeno, radi se isključivo za javnu nabavu za gradsku upravu, ne za gradska poduzeća ili ustanove. Najnormalnije će funkcionirati sve odgojne i kulturne ustanove”, rekao je Tomašević.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI