ONI SU SVOJE REKLI! TRAŽE DA MILANOVIĆ PUPOVCU ODUZME ODLIČJE: ‘Ako to ne učini, mi svoja vraćamo poštom!’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović šakom i kapom hrvatskim braniteljima dodjeljuje odličja, koja su, ruku na srce, za zasluge u Domovinskom ratu, naši veterani trebali dobiti davno prije.

Prilikom posljednjih odlikovanja, Milanović je odlučio Branimiru Glavašu vratiti odlikovanja kao i generalski čin koji mu je 2010. godine oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović. Taj potez šefa države u javnosti je izazvao dvojake reakcije. Dok je veliki dio braniteljske populacije ovom odlukom većinom bio oduševljen, brojne hrvatske javne osobe medijski su ogorčeno istupile.

Jedan od njih je Milorad Pupovac koji je na svom Facebooku napisao kako bi da ima ovlasti “u ime žrtava dravskih, selotejpskih likvidacija u Osijeku 1991., i žrtava u garaži i dvorištu osječkog Kriznog štaba 1991., odlikovao bih predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog za nemjerljiv doprinos poštivanju žrtava ratnog zločina.”


Dodao je i ovo:

“Kad bih bar imao ovlasti da Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića promaknem u Poglavaša Republike Hrvatske i tako prisnažim neovisnost svakog hrvatskog suda i njegova suca u predmetima suđenja za ratne zločine”, objavio je Pupovac na društvenoj mreži.Postavili uvjet: ne oduzme li se Pupovcu odličje, branitelji vraćaju svoja…

S druge strane, oglasio se i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91.

“U suradnji s drugim Udrugama proisteklih iz Domovinskog rata, predlažemo predsjedniku Republike da Miloradu Pupovcu oduzme visoko državno, vojno i civilno odlikovanja ‘Red hrvatskog pletera’, koji mu je 24. svibnja 2001. uručio bivši žalosni predsjednik RH Stjepan Mesić”, kažu u priopćenju dodajući:

“Ukoliko Milanović ne oduzme ovom politikantu ovo odličje, brojni hrvatski branitelji, koji su također primili ovo visoko državno odličje, s pravom su najavili da će ga manje-više poštom poslati – Milanoviću”, zaključuje predsjednik udruge Mladen Pavković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI