OREŠKOVIĆ OBJASNILA IZJAVU O KOLINDI: ‘Nula. Ništa. Ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili je potkapacitirana’

”Nula. Ništa. Koja je njezina osnovna uloga? Brinuti o usklađenom djelovanju državne vlasti. Ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je potkapacitirana za funkciju koju obavlja, ali meni se čini da njoj nešto magli pogled na stvarno stanje u državi, u smislu kako njezini građani žive”, riječi su ovo kojima je svojedobno Dalija Orešković opisivala mandat bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Ista ta Dalija Orešković ovih je dana postala meta grubog verbalnog napada budući da ju je predsjednik Zoran Milanović zajedno s Marijanom Puljak nazvao samodopadnom narikačom i drugorazrednom odvjetnicom, običnim odmetačem i nezrelom osobom poručivši na koncu u salvi svojih uvreda da su osobe kao što je ona za promatranje. Novinari Slobodne Dalmacije priupitali su stoga Orešković za komentar tražeći od nje odogovor na pitanje spadaju li njezine riječi Kolindi Grabar Kitarović u istu razinu kao i one koje je njoj i Marijani Puljak uputio Milanović?

– Pustit ću drugima da to ocjenjuju. Govoreći o predsjednici države poslužila sam se s jednom jezičnom metaforom kojom sam htjela reći da nešto smeta predsjednici države da vidi što se zapravo u Hrvatskoj u tom trenutku događalo. Ona je, podsjetit ću, negirala da ti problemi uopće postoje. Ne smatram da je povremeno korištenje metafora u političkom govoru loše. No, kao što su govorili stari Rimljani, Est modus in rebus, u svemu tome se mora imati mjeru, komentirala je uz ostalo Orešković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI