OSJEČKI SDP SVE OPOVRGAVA: Anonimno pismo Peđi Grbinu je lažno, a sve je plod obračuna na desnom političkom spektru?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je jučer na više adresa novinskih redakcija pristiglo anonimno pismo koje su, navodno, poslali nezadovoljni članovi osječkog SDP-a, a u kojem apeliraju na predsjednika Peđu Grbina da ne podrži nezavisnog Vladimira Šišljagića za kandidata za gradonačelnika tog grada, jer bi time pokopao socijaldemokraciju u Osijeku, danas je pristiglo i drugo priopćenje u kojem Gradska organizacija SDP-a Osijek opovrgava jučer izrečene navode u priopćenju.

Navode da je pismo upućeno predsjedniku Peđi Grbinu lažno.

“Kako nam se približavaju lokalni izbori tako evidentno raste i nervoza u pojedinim političkim taborima.

S tom nervozom dolazi i do maštovitih, ali ne baš uspješnih, pokušaja razračunavanja s političkom konkurencijom. Jedan od tih maštovitih pristupa je i slanje popularnih “anonimki” koje se potpisuju na razne načine. U ovom slučaju je autor potpisan kao “dugogodišnji članovi SDP-a”. Svrha ove nevješto sastavljene “anonimke” je obračun na desnom političkom spektru u gradu Osijeku, a želja autora je u taj obračun uvući i SDP.  Ali, na njihovu žalost ovaj put to im nije uspjelo, jer su željeno jako slabo odradili. Kao uostalom i sve drugo što pokušavaju.

Kako nazvati “pismo predsjedniku SDP-a” o nečemu što s SDP-om nema nikakve veze? Osim onim što to uistinu i je – pokušaj oporbe u Osijeku da umjetno stvori nešto što postoji samo u njihovoj mašti. Ali njihov strah je stvaran”, stoji na početku njihovog današnjeg obraćanja javnosti.



U nastavku priopćenja izrazili su i svoju zabrinutost.

“No krenimo redom.

Pisati pismo nekome, pa ga onda poslati svim medijima spada u sferu slabašnog pokušaja stvaranja privida o priči koja ne postoji. Temeljiti pismo na medijskim spekulacijama koje su više puta otklonjene od strane SDP-a govori sve o strahovima autora pisama. Kao i o njihovoj sposobnosti i shvaćanju politike. Zamuti, izjednači, pa i slaži ako treba… U pismu se predstavljati kao dugogodišnji član neke organizacije pa zatim svakim retkom pisma pokazati da niti znaš kako organizacija funkcionira, niti znaš kako se u njoj komunicira, niti znaš što se u njoj događa ili raspravlja je ponovno dokaz vlastite nesposobnosti čak producirati i solidno sastavljenu “anonimku”.

Možemo još jednom, ali zaista nema potrebe, ponoviti da SDP nije razgovarao s Vladimirom Šišljagićem o bilo čemu pa tako ni o ovome što autor pisma tako “zabrinuto” navodi. Shvaćamo da su autori pisma zabrinuti za svoj izborni rezultat, zabrinuti su zbog slabosti svojih kandidata, vlastitih afera, zabrinuti su za puno toga. I SDP je zabrinut. Ali ne za njih nego za građane ove zemlje, za njihov život i zdravlje, za njihovu egzistenciju, za egzistenciju njihovih djedova i baka, roditelja i djece u zemlji gdje političari pišu nevješte anonimke dok bolest hara zemljom i uništava i ljude i gospodarstvo. Bez kontrole i bez jasne strategije vladajućih.

Poprilično otužno sastavljena anonimka uznemirenih lokalnih političara s velikim željama i malim sposobnostima ako ništa drugo će nakratko zabaviti građanstvo i barem im kratkotrajno odagnati misli sa surove stvarnosti u koju smo dovedeni. Ali tragedija je u tome da ti ambicijom gonjeni pojedinci umjesto da nude rješenja pišu slabašne uratke motivirani isključivo vlastitim strahovima da će ima želja ostati ipak samo to – želja.

Uz ispriku građanima Osijeka i Hrvatske zbog zatrpavanja medijskog prostora ovakvim besmislicama srdačno Vas pozdravljamo”, piše u priopćenju.

U kratkom razgovoru, Boris Piližeta, šef osječkog SDP-a, ponovio nam je da se radi o “lažnom pismu” te tvrdi da ono zasigurno nije došlo s njihove strane.

Za komentar smo zamolili i predsjednika SDP-a, Peđu Grbina, kojem je ovo anonimno pismo i bilo upućeno, a njegov odgovor objavit ćemo naknadno, kada nam na isti odgovori.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI