Oštar istup Dalije Orešković: “Udri kuje, Zorane! Normalno!

Supredsjednica stranke Centar i saborska zastupnica Dalija Orešković u ponedjeljak je na svome profilu na Twitteru komentirala tekst Snježane Pavić u Jutarnjem listu, citirajući njezine riječi: “Udri kuje, Zorane!”.

Podsjetimo, pošto je hrvatski predsjednik Zoran Milanović na svoj način komentirao spolno uznemiravanje u Hrvatskoj, već danima pristižu reakcije sa svih strana pa i iz udruge B.A.B.E.

Milanović je na svom Facebook profilu nedavno objavio novi status u kojem se osvrnuo na svoju izjavu pri čemu je rekao da je on “uvijek spreman reći ono u što je uvjeren”.

“U skoro već dvadesetak godina javnog djelovanja provodim ono o čemu oni samo galame. Ne ono što je dnevnopolitički isplativo i što po tzv. anketama ‘misli većina’. Pogotovo ne educirajući se na kratkom valu njihove prigodne buke koja njima jamči naslovnice, a žrtvama spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj ili ne donosi ništa ili ponekad šteti”, napisao je predsjednik.

Dodao je kako je “rekao da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI