Oštar istup Igora Peternela nakon izlaska Vrkljana i Vidović-Krišto: Neke riječi će posebno zaboljeti

Screesnhot

Obračuni prozivanja i teške riječi nakon izlaska Karoline Vidović Krišto i Milana Vrkljana iz Domovinskog pokreta već danima ne prestaju. Jutros je Milan Vrkljan gostovao na N1 televiziji i između ostalog prozvao Stjepana Bartulicu da je ljevičar jer je bio savjetnik u uredu predsjednika dok je tu dužnost obnašao Ivo Josipović. 

“Sad kad sam ja smijenjen s mjesta šefa Kluba, tko je izabran? Gospodin Bartulica. Gospodin Bartulica je bio četiri godine savjetnik Josipovića, sjedio u istoj sobi s Dejanom Jovićem. On može biti i prijatelj Dejanu Joviću, i savjetnik Josipoviću i predsjednik Kluba DP-a. To nije priča koju smo mi pričali kad smo osnivali DP. Dvije najvažnije pozicije vode ljudi koji su deklarirani ljevičari.”, kazao je Vrkljan.

Mi smo kontaktirali Igora Peternela iz Domovinskog pokreta da nam da komentar na izrečene navode kao i na jučerašnju pressicu Karoline Vidović- Krišto na kojoj je kazala da joj je bilo zabranjeno govoriti o šefu SDP-a Peđi Grbinu i privatizaciji Croatia Osiguranja.

“Gospodin Vrkljan je jedan simpatičan čovjek, liječnik, tek je nekoliko mjeseci u politici i sam je sebi ponekad važan i dovoljan”, kazao je u uvodu Peternel. “Ne poznaje načela kako politika i politički diskurs funkcioniraju”.

A što se tiče prozivki da je Stjepan Bartulica bio četiri godine savjetnik bivšeg predsjednika Ive Josipovića gospodin Vrkljan pokazuje da je politički autsajder. Više puta je naime znao reći predsjedniku mandat traje četiri godine. Ja ću podsjetiti i njega i sve druge da mandat predsjednika traje pet godina”, kaže Peternel. “No šalu na stranu to još jednom pokazuje političku nezrelost gospodina Vrkljana”, dodaje Peternel



“Reći da je Stjepan Bartulica ljevičar jer je bio savjetnik predsjednika Josipovića je potpuno nepoznavanje politike i njenog poimanja. Bartulica je bio savjetnik gosopodina Josipovića, jer se bivši predsjednik kao uostalom i svaki drugi, pa u krajnjoj liniji i Milanović okruži ljudima raznih političkih i svjetonazorskih pogleda. Gospodn Bartulica je savjetičkom ulogom u vrijeme Ive Josipovića predsjednika želio približiti biračim i ljudim koji nisu Josipoviću bliski ideološki i politički. I zbog toga Bartulicu prozvati i nazvati ljevičarem doista je nekorektno i održava potpuno političku nezrelost gospodina Vrkljana” poprilično je oštro poručio Peternel

“A što se tiče gospođe Karoline Vidović Krišto njoj nitko nije nikada branio da govori. Puno je toga prošla u životu, ima puno toga iza sebe, nije se bojala govoriti ni protiv koronavirusa, Plenkovića, Vlade ili bilo čega drugog i bila je vrlo oštra u istupima. Imala je daleko najviše pressica od svih naših zastupnika u Saboru, a sad se odjednom boji Miroslava Škore i Stjepana Bartulice? Ma dajte molim vas!”, ističe Peternel’. “Imala je čak i neke povlastice koji nisu imali ostali  iz našeg kluba zastupnika i koji inače nisu baš česti prema zastupnicama u Saboru, dodaje Peternel.

“A što se tiče stvari da im nije dopušteno govoriti u Saboru o određenim temama, a što je Karolina Vidović Krišto i radila, ne može se bez dopuštenja i dogovara unutar kluba zastupnika Domovinskog pokreta, to je jednostavno tako. Što će netko govoriti u svoje osobne ime, to je nešto sasvim drugo”, decidiran je Peternel.

Kako će se ovaj rasid i raskol u DP dalje odvijati ostaje da vidimo, vjerujemo da još nitko nije rekao završu riječ o ovom okršaju koji već danima traje i puni novinske i medijske stupce.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI