OTKRILI SMO NOVE SLUČAJEVE? Navodno cijepljeni svi zaposlenici Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije, među njima i HDZ-ova tajnica u Novskoj

Prije nekoliko dana je na elektroničku poštu redakcije 7Dnevno.hr stigla informacija da su protiv Covida-19 cijepljeni svi zaposlenici Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije (SIMORA).

Kako piše na njihovim internetskim stranicama, SI-MO-RA d.o.o. osnovana je 2006. i provodi niz aktivnosti od općeg interesa, a koje se temelje nas stručnim i savjetodavnim uslugama za pripremu i provedbu projekata, Stručnim i savjetodavnim uslugama za projekte energetske učinkovitosti, u radu s poduzetnicima kroz savjetovanje i informiranje, te pomoć prilikom pisanja poslovnih planova, projekata i programa  kao i organiziranje edukacija za udruge, zadruge, ustanove, škole, djelatnike lokalne samouprave i drugo.

Stoga smo 15. veljače uputili mail na dvije adrese dostupne na njihovim internetskim stranicama, a u kojem ih pitamo je li točno da su cijepljeni svi zaposlenici SIMORA-e.

Jesu li i po kojoj osnovi cijepljeni svi djelatnici SIMORA-e? Danima pokušavamo doći do odgovora

Zanimalo nas je i je li među cijepljenima i Ivana Kuzlić Matanović koja navodno radi u ispostavi agencije u Novskoj, ujedno je tajnica HDZ-a Novska i vijećnica u Gradskom vijeću Novska. Upit smo postavili s obzirom da je riječ o osobi mlađe životne dobi.Od 15. veljače svaki dan zovemo na broj koji se nalazi na stranicama SIMORA-e, no nikada nitko od nadležnih nije u mogućnosti razgovarati pa smo do sada čuli da je direktor na sastanku ili da ga trenutno nema. Također, rečeno nam je da je zaposlenica koja je zadužena za taj odgovor na radu od kuće, trebala je odgovoriti već 16. veljače kada su nam e-mailom javili da je naš upit zaprimljen, no to se još nije dogodilo. Kada smo pitali zašto, rečeno nam je da je kolegica na radu od kuće i da će nam odgovoriti ubrzo. Pošto u trenutku pisanja ovog teksta odgovor nismo dobili, pa ćemo ga objaviti dok stigne. Pokušali smo stupiti i u kontakt s gđom Kuzlić Matanović, no također se nije javila.

Podsjetimo, izvanredno cijepljenje u Sisačko-moslavačkoj županiji počelo je početkom siječnja nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio područje Banovine, cijepili su se pripadnici civilne zaštite, vojske, policije i svih službi na terenu, a predviđeno je i da se cijepi evakuirano stanovništvo u Petrinji, Sisku i Glini. 12. siječnja Vlada je objavila da je u Hrvatsku stiglo prvih  3.600 doza Modernina cjepiva te da cijela prva tranša ide u Sisačko-moslavačku županiju. Kako je potvrdio glasnogovornik Vlade Marko Milić, prvo su se u Petrinji trebali cijepiti kronični bolesnici i starije osobe, vatrogasci i djelatnici drugih službi na terenu, a potom i zdravstveni djelatnici u Popovači.

Pokušali smo telefonski dobiti i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, no nismo uspjeli pa smo i njima uputili mail s istim pitanjima na koja ćemo odgovore objaviti kada ih dobijemo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI