OTKRIVENO! Prvi Hrvat koji će se cijepiti protiv covida iz Zagreba je, a korisnik je Doma za starije Trešnjevka

Najavom premijera Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Vilija Beroša i ravnatelja Hrvaskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslava Capaka potvrđeno je kako cijepljenje protiv covida u Hrvatskoj počinje 27. prosinca, a cijepit će se prvo korisnici domova za starije i nemoćne te zdravstvei djelatnici u istima.

Iako ni premijer, a ni ministar nisu htjeli otkriti tko je prva osoba koja će se protiv virusa cijepiti  Hrvatskoj, rekao je to ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar, javlja HRT.

“Ime i prezime još ne znamo. To će odrediti ravnatelj doma za stare i nemoćne. Prvog pacijenta ćemo cijepiti u nedjelju u 11 sati u Domu za starije i nemoćne Trešnjevka i to u njihovoj podružnici u Drenovačkoj”, rekao je.

Dodao je da će cijepiti korisnike u 11 domova kojima je osnivač i vlasnik Grad Zagreb te u četiri privatna doma.

Prema Planu cijepljenja predstavljenog od strane premijera, prvo je planirano cijepiti djelatnike i korisnike domova za starije osobe (i drugih ustanova za pružanje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi) i zdravstvene djelatnike, zatim (uvjetno rečeno, druga faza cijepljenja) sve osobe starije od 65 godina i sve osobe s kroničnim bolestima, te na kraju (uvjetno rečeno, treća faza) cjelokupno stanovništvo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI