Otvara se stacionar Arena; Liječnik HV-a: Za vikend će doći ukupno 40 pacijenata

U subotu u podne prvi pacijenti stižu u Arenu Zagreb. Pomaže i vojska. Pacijente će dovoziti Hitna pomoć. Čim dođu, slijedi prijava.

“Ovdje će im se upisati administrativni podaci, dodijeliti bar kod narukvica bez koje ne mogu doći u Arena stacionar s obzirom na to da će biti pretežno populacija starije životne dobi kako ne bi došlo do zamjene identiteta“, objašnjava glavni tehničar za zbrinjavanje bolesnika Igor Pelaić za Dnevnik.hr.

Nakon prijave ulaze u dizalo i odlaze u COVID stacionar.

“Probali smo to nekako napraviti da postoji između svakog pacijenta određeni period tako da se sve može napraviti na vrijeme“, kaže Marija Gomerčić Palčić, koordinator za liječnike u Areni Zagreb. O pacijentima će se brinuti 18 liječnika.

“Bit će zadovoljene sve osnovne ljudske potrebe, svakog bolesnika – prvenstveno mislim na hranu, piće, zdravstvenu njegu, kupanje, toaletne potrebe”, dodaje Snježana Krpeta, koordinatorica sestrinske službe u Areni.



Sve je zato i dezinficirano. U Arenu se više ne smije ući. Ograđena je trakama civilne zaštite.

Berislav Dalić: Primat ćemo pacijente iz Dubrave i Infektivne klinike

Koja je uloga Hrvatske vojske u opremanju i funkcioniranju COVID centra komentirao je Berislav Dalić, zapovjednik Nenamjenski organiziranih snaga HV-a.

Uz dezinfekciju objekta, ispred Arene su postavljena i dva velika šatora za dekontaminaciju osoblja.

Dr. Berislav Dalić kaže kako je stacionar pripremljen za srednje teške i lakše oboljele od COVID-19.

“Sve je spremno i sutra primamo prve pacijente. Dogovoreno je da će se raditi samo premještaji kako bi se rasteretile bolnice, konkretno Dubrava i Klinika za infektivne bolesti, zapravo proigravanje. Sutra će ih doći oko 20, prekosutra isto toliko”, kaže dr. Dalić.

Dodaje da će u Areni biti 20-ak pripadnika Hrvatske vojske.

“Uključeni smo u rad operativnog stožera, dajemo i medicinski tim od tri liječnika i šest tehničara i medicinskih centara. Imamo i logistički tim od šest ljudi. Moramo priznati da smo jako sretni i ponosni i što imamo ljude i Bolnici sestre milosrdnice koji su pokazali visoku razinu profesionalnosti i odgovornosti”, rekao je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI