OVO JE PROPUST HRVATSKE VLADE! SUVERENISTI UPOZORAVAJU: ‘Hrvatska će u potpunosti ostati bez svog energetskog sektora’

Hrvatski suverenisti Hrvoje Zekanović i general Željko Sačić danas su u Sisku održali konferenciju za medije, gdje su došli su dati političku podršku radnicima rafinerije i ostalima koji su proglašeni viškom u INA-i.

“Ministar Ćorić, umjesto da odlazi u Klub na tajne razgovore s čelnim ljudima Janafa i tko zna kim još, bolje da se malo više bavio INA-om i sisačkom Rafinerijom i bolje mu je da se malo pozabavio s energetskom suverenošću naše države jer ono što započeo Sanader, završit će izgleda Andrej Plenković. Hrvatska će u potpunosti ostati bez svog energetskog sektora i postat će energetski 100 postotno ovisna”, rekao je medijima Zekanović pa nadodao:

“Ovo nije propust INA-e i sisačke Rafinerije, nego se radi o propustu hrvatske Vlade, resornog ministarstva i naravno samog predsjednika Vlade Andrije Plenkovića, koji provodi nesuverenističku politiku. Ovdje se pokazuje da je Hrvatska u potpunosti odustala od energetske suverenosti. Gašenje sisačke Rafinerije je samo jedan korak u potpunom ukidanju energetske suverenosti RH. Netko misli da će riječka rafinerija opstati, no i ona će vjerojatno doživjeti istu sudbinu. Naša nafta ide u Mađarsku u tamošnje Rafinerije koje odlično rade, a naše ne rade i postajemo energetski ovisni o uvozu”.

Željko Sačić je na konferenciji podsjetio na ulogu sisačke rafinerije tijekom Domovinskog rata.

“Radnici su ovdje cijelo vrijeme rata radili pod granatama, ginuli, bilo je požara, a sve kako bi mi, Hrvatska vojska, mogli dati svoj doprinos u obrani. I spletom kriminalnih okolnosti ti ljudi, unatoč svim zaslugama, ostaju sada bez svoje egzistencije i egzistencije više od 250 obitelji. Naš ministar Ćorić je potpuno nezainteresiran za uključivanje u rješavanje tog problema, ne želi sudjelovati u pregovorima unatoč tome što Hrvatska ima 44 posto vlasništva INA-e. Čemu onda služe naši predstavnici uprave uopće kad je vlasnik, Vlada RH, digla ruke od svega očito”,  rekao je Sačić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI