Ovo su najplaćeniji hrvatski gradonačelnici: Teško će te pogoditi tko se nalazi na prvom mjestu!

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Lokalni izbori se bliže te će se sredinom svibnja izaći na glasanje kako bi građani svom kandidatu dali povjerenje u vođenju grada/općine. Slijedom toga donosimo vam listu najplaćenih gradonačelnika u državi.

Najplaćeniji je gradonačelnik u državi HDZ-ov prvi čovjek Zadra Branko Dukić s plaćom od 21 tisuću kuna.

Iza njega slijedi predsjednik stranke HSS Krešo Beljak koji kao gradonačelnik volontira, ali prima saborsku plaću od 20 169 kuna.

Na trećem mjestu se nalazi Milorad Batinić s plaćom od 20 018 kuna dok je četvrti na listi šibenski gradonačelnik Željko Burić s plaćom od 18 810 kuna.

Na petom mjestu se nalazi gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić s plaćom od 18 283 kune te je na šestom mjestu pokojni gradonačelnik Milan Bandić s plaćom od 18 283 kune.



Na ostalim mjestima nalazi se Dražen Barišić iz Velike Gorice koji je kao gradonačelnik zarađivao 18.149 kuna, na osmo mjesto HNS-ovac Hrvoje Koščec koji od upravljanja Sv.Ivanom Zelinom zaradi 18.044 kune.

Na devetom mjestu je slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara čija je plaća nešto veća od 18 tisuća kuna, posljednje deseto mjesto na listi je dubrovački gradonačelnik Mato Franković s primanjima od 17 932 kune.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI