PA ZAR JE TO MOGUĆE? POLICAJCI BRUTALNO PREBILI SLIJEPCA! Slomili mu nogu i iščašili ruku. No umjesto isprike on ‘pobrao’ prijavu!

Foto: RTL Screenshot, emisija Potraga

Lom noge, iščašena ruka i optužba za lažno predstavljanje i vrijeđanje. Sve je to pretrpio slijepac nakon susreta sa zagrebačkim policajcima, kako prenosi Potraga.

Stevan Jambrešić ima 47 godina i od djetinjstva je potpuno slijep. S polusestrom živi na zapadnoj strani glavnog grada i baš su ga tamo prije dva mjeseca zatekli policajci.

“Jeste vi Stevo? Eto, tako su pitali. Ja sam rekao da, da. No, prezime nisu spominjali”, rekao je Jambrešić.


Njegovo pravo ime je Stevan, ali ga svi zovu Stevo. Nakon kratke komunikacije s policijom dvojica policajaca su ušli u dvorište, priveli ga na silu te mu pritom slomili nogu i iščašili ruku.

Razlog? Zamijenili su ga s drugim čovjekom.“Netko je u VII. postaju došao prijaviti svog očuha da ju je udario. Nisu ni čekali da kažem svoje prezime. Odmah su tražili neki dokument. Ja sam krenuo prema hodniku u jaknu da dam osobnu. Međutim, oni su se brzo predomislili i počeli su već činiti blagu silu. Povlačiti me prvo za ramena, pa za vestu da sam skoro pao na nos”, opisao je.

Jambrešić, kaže, do svoje osobne iskaznice nije uspio ni doći.

“Kad su me odvukli do pola dvorišta, srušili su me i počeli udarati po nozi, onako skačući dok ja nisam počeo bolno vikati i rekao, slomili ste mi nogu. Uopće se nisu obazirali na to, onda su stali udarati, te su počeli nogu izvrtati”, kaže.

Njegovo jaukanje čula je i susjeda koja ga je vidjela kako leži na podu.

Naime, policija je tražila osobu romske nacionalnosti, istog imena, ali različitog prezimena, koja se, navodno, trebala nalaziti na istoj adresi. Postupanje policije bilo bi iznenađujuće grubo čak i da su našli pravu osobu, a potpuno je nejasno zašto Stevanu Jambrešiću nisu dali priliku da pokaže osobnu iskaznicu.

Iz MUP-a su priznali da su policijski službenici prekršili zakon, neopravdano upotrijebili silu. U odgovoru pravobraniteljici, koji je stigao mailom 13. srpnja, a nosi datum 28. lipnja, tvrde da su o svemu obavijestili i Jambrešićevu sestru, i to još 21. lipnja.

Taj odgovor nema nikakvog smisla jer, da je odgovor policije u kojem objašnjavaju da su krivi doista primila, Jambrešićeva sestra se ne bi više od tjedan dana nakon toga obratila medijima.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI