PADA INCIDENCIJA: Čačić otkrio tko će se u Varaždinskoj županiji prvi cijepiti, ali i dok očekuje da mjere budu na snazi

Od ukupno 9270 doza cjepiva protiv virusa covid, 525 doza odlazi u Varaždin. Tamo će se, prema riječima varaždinskog župana Radimira Čačića prvi cijepiti 88-godišnji doktor Proskura, korisnik doma za starije.

“Nakon prvih pet cijepljenja ovdje, biti će cijepljeni djelatnici u hitnoj i Općoj bolnici Varaždin, isto tako simbolični brojevi”, rekao je Čačić za RTL.

“Ja ću se svakako cijepiti, samo nažalost bez obzira na godine neću biti baš među prvima. Neću biti u prvoj grupi”, dodao je.

Istaknuo je i kako ova županija četiri tjedna u kontinuitetu bilježi pad.

“Prema tome, tu nema nikakve slučajnosti više. Stvari su potpuno jasne. Mi smo sa preko 1200 sa današnjim danom spustili na preko 300 incidenciju. Dakle za četiri puta je smanjena incidencija. Sad su to sasvim drugi brojevi”, tvrdi.



Ipak povlačenje mjera ne vidi u skoroj budućnosti.

“Ne prije završetka cijepljenja najrizičnijih skupina, dakle ja prije proljeća ne očekujem. Mjere će sasvim sigurno biti do proljeća. Sve zemlje koje su otpustile ugostiteljstvo su doživjele porast. Sve”, tvrdi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI