PADA PRVI PLENKOVIĆEV MINISTAR? Milanović ga povezuje s velikom aferom

Foto: Cropix

Dulje vrijeme uključen je u preoštre korupcijske afere, tim je riječima SDP-ova Mirela Ahmetović komentirala ministra gospodarstva Tomislava Ćorića najavivši pritom tijekom gostovanja na N1 televiziji pokretanje njegova opoziva na kojem SDP sudjeluje u suradnji s oporbenim klubovima.

Kako je istaknula ova nesuđena predsjednica socijaldemokrata, još ne znaju koliko imaju potpisa, ali očekuje i potpise drugih zastupnika oporbe. Nije nepoznanica da je Amhetović od ranije zbog LNG terminala u konfliktu upravo sa ovim HDZ-ovim ministrom, kojega je nedavno i predsjednik Zoran Milanović nazvao mađarskim potrčkom.

Osim toga, nije tajna da se baš Ćorićevo ime povezivalo uz dvije najveće afere koje su hrvatsku političku scenu potresale unazad nekoliko mjeseci, uz to što je povezivan s aferom Vjetroelektrane u kojoj je pala Josipa Rimac. Posebno su zanimljive njegove veze s aferom Janaf budući da je Ćorić kao ministar zaštite okoliša i energetike bio izravno nadređen uhućenom šefu te tvrtke Draganu Kovačeviću, u čiji je Klub u zagrebačkoj Slovenskoj ulici zalazio. Iako dobro upućeni svjedoče da se u tom Kovačevićevom klubu kuhala Milanovićeva kampanja za predsjedničke izbore, izvori bliski Milanoviću koji te podatke ne negiraju kažu kako je daleko važnije za hrvatsku saznati radi čega je Ćorić zalazio u te prostore i sa kime se tamo sastajao.

Upućeni svjedoče da Milanović za sada nije posve konkretizirao napad na Ćorića, no iza tog napada stoje sumnje da su se u tom prostoru dogovarali razni poslovi uključujući i onaj čuveni tajni memorandum između Ine i Janafa. Oni koji Milanovića dobro poznaju tvrde kako je on bio vrlo svjestan svojih riječi te da je s razlogom Ćorića nazvao mađarskim potrčkom, a povod za ovakav Milanovićev istup bila je Ćorićeva optužba koju je dan ranije izgovorio na javnoj televiziji gdje je ustvrio kako SDP-ova vlada nije učinila gotovo ništa po pitanju ovršenih građana što je kod Milanovića izazvalo veliki bijes pa se odlučio obrušiti na ministra s kojim ratuje od izbijanja afere Janaf, nakon što se saznalo da su Plenkovićevi ministri zalazili u Kovačevićev klub.

”Dovedeni su u situaciju da su namagarčeni”, komentirao je Milanović te posjete Ćorića, Aladrovića i Butkovića. No oni koji s predsjednikom surađuju kažu da je on tu ponajprije mislio na Ćorića i tajni memorandum između Ine, Janafa i Ministarstva zaštite okoiliša kojim je odobrem izvoz hrvatske nafte Mađarima čime se samo od početkla ove godine iz Siska u Mađarsku umjesto u Rijeku prevezlo 247 tisuća tona nafte. Na tom spornom memorandumu nalazio se upravo Ćorićev potpis te se iz njega stvorila pretpostavka da se time izašlo u susret mađarskom Molu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI