Peđa Grbin je novi predsjednik SDP-a!

Patrik Macek/PIXSELL

Peđa Grbin četvrti je predsjednik SDP-a nakon što je u subotu u drugom krugu unutarstranačkih izbora s osvojenih  65 posto glasova pobijedio protukandidata Željka Kolara koji je dobio 35  posto glasova.  

Unutarstranački izbori u SDP-u održani su nakon što se Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju povukao s mjesta predsjednika stranke.

U prvom krugu, prošle subote, saborski zastupnik Grbin je dobio je 41,23 posto glasova, a drugoplasirani krapinsko-zagorski župan Željko Kolar 25,53 posto. Danas u drugom krugu nešto više od 11.500 članova SDP-a s pravom glasa moglo je novog predsjednika birati na 286 biračkih mjesta u šest izbornih regija.

Novi predsjednik SDP-a  Peđa Grbin rođen je 1979. godine u Puli, diplomirani je pravnik, a od 2016.  potpredsjednik je stranke.

Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić čestitao je novom predsjedniku SDP-a rekavši da je to velika čast i odgovornost.Unatoč velikoj prednosti njegova protukandidata Peđe Grbina, Kolar očekuje pobjedu, a nakon toga želi novi SDP u kojemu će, umjesto sukoba, biti suradnje i zajedništva, izjavio je Kolar u subotu nakon glasovanja u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI