PLENKOVIĆ BRUTALNO SLAGAO HRVATE: Jedna kobna rečenica sve otkriva

Foto: N1

To da hrvatski političari s vremena, na vrijeme ne govore istinu svojedobno je priznao HDZ-ov doajen Andrija Hebrang.

Iako je od Hebrangove političke ere do danas prošlo podosta vremena, čini se kako istina i dalje nije prisutna u hrvatskom političkom prostoru. Potvrđuje to i premijer Andrej Plenković koji je prošlog tjedna javnosti servirao neistinu uvlačeći se u još jedan konflikt s predsjednikom države Zoranom Milanovićem.

Naime, govoreći o doprinosu pregovorima Hrvatske s Europskom unijom Plenković je komentirao Milanovića navodeći kako je ovaj kao šef oporbe odbio voditi saborski Nacionalni odbor za praćenje pristupnih pregovora. Prema Plenkovićevim riječima, unatoč tome što je taj zadatak Milanoviću nuđen on ga je odbio.

”Tu je valjda trebalo nešto i raditi pa je to odbio”, kazao je samouvjereno Plenković izgovarajući neistinu što potvrđuju i medijske arhive. Događaj o kojem Plenković progovara odvijao se 20. veljače 2008.godine, a u to vrijeme on niti nije bio član HDZ-a, državu, ali i vladajuću stranku u tom je periodu vodio Ivo Sanader, koji je za predjednicu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Eu izabrao nekadašnju HNS-ovku Vesnu Pusić, a Milanović je istog toga dana održao konferenciju za tisak na kojoj se usprotivio tom izboru propitkujući značaj i smisao te odluke.

Treba podsjetiti kako je Nacionalni odbor za pregvoore s EU postojao još od 2005. godine, a jedno vrijeme vodio ga je pokojni Račan, nakon njegove smrti taj posao preuzima Milanović. Međutim, u veljači 2008. godine tadašnji HDZ-ov premijer nakon druge pobjede na parlamentarnim izborima ignorirajući kritike iz Europe na tu poziciju postavlja Pusić, premda je Milanović bio službeni kandidat SDP-a.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI