PLENKOVIĆ GA SE NE ODRIČE: Ministar kojem i dalje vjeruje bez obzira na ogroman propust!

Foto: Cropix

Nikada Davor Božinović nije bio na listi najpopularnijih političara. Štoviše, premijeru Plenkoviću zamjeralo se što ga je uzeo u sastav svoje prošle Vlade, a na nos su mu ga nabijali i HDZ-ovci pozivajući se na broj glasova koje je ovaj osvojio na prošlim parlamentarnim izborima.

Bez obzira na te prozivke, premijer Plenković slijepo je vjerovao svojem ministru pa se po HDZ-ovim kuloarima proširila priča kako je on čovjek od njegova najvećeg povjerenja. Čovjek od najvećeg povjerenja za Plenkovića se založio na unutarstranačkim izborima, no jedan od najvažnijih zadataka odradio je kao prvi čovjek Nacionalnog stožera boreći se s pandemijom koronavirusa.

Iako su mnogi proljetos uvelike hvalili Beroša, Krunu Capaka i doktoricu Markotić, dio analitičara isticao je kako je baš Božinović taj koji najodgovornije pristupa svojem poslu. Njegov odgovoran pristup i umirujuća retorika iznenadili su čak i njegove najveće kritičare, pa je preko noći Davor Božinović počeo osvajati simpatije HDZ-ovaca pokazujući da ispod krutog političara stoji operativac koji se odgovorno i odvažno primio složenog posla.

Parlamentarni izbori bili su prilika da Božinović pokaže što zna i umije, i doista, na njima je uspio opravdati premijerovo povjerenje te osvojiti zavidan broj preferencijalnih glasova. Time je zadržao svoju poziciju ministra unutarnjih poslova i jednoga od najvažnijih Plenkovićevih savjetnika, a da ga se nema namjeru odreći Plenković je potvrdio tijekom napada na Markovom trgu.

Kada su mnogi propitkivali njegovu odgovornost, premijer je kazao kako on na svojoj poziciji ostaje do kraja mandata. Brojne mjere s kojima je sve veći broj građana nezadovoljan intenzivno se provode, a Božinović bez obzira na negodovanja nosi titulu nedodirljivog.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI