PLENKOVIĆ: ‘Izgradnjom Pelješkog mosta, koji se očekuje za godinu i pol, osigurat ćemo integritet državnog teritorija’

Foto: Facebook

Na gradilištu Pelješkoga mosta u ponedjeljak se stup na kopnu spojio s prvim stupom postavljenim u moru. To se učinilo elementom duljine 52 metra i težinom od čak 587 tona.

Stupovi nad morskom površinom ocrtavaju trasu buduće prometnice koja bi ovim tempom mogla biti gotova do kraja godine. Uz to, nastavlja se montaža i zavarivanje segmenata čelične rasponske konstrukcije.

Na gradilištu Pelješkoga mosta bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrima Josipom Aladrovićem i Radovanom Fuchsom.

Tom je prigodom izjavio kako se nalaze u “Komarni gdje se stup na kopnu spojio s ostalim stupovima mosta, a to predstavlja važan korak u izgradnji Pelješkog mosta”.

Napomenuo je kako se dovršetak mosta očekuje za otprilike godinu i pol.



“Time će se osigurati integritet državnog teritorija. U izgradnju Pelješkog mosta uložit će se 520 milijuna eura, a veći dio investicije sufinanciran je sredstvima Europske unije”, naglasio je Plenković.

Inače, on se u ponedjeljak s ministrima nalazi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Sudjelovat će na Završnoj konferenciji u povodu završetka Ugovora o bespovratnim sredstvima za projekt Studenskog doma Sveučilišta u Dubrovniku i svečanosti otvorenja Studentskog doma te se sastati sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI