PLENKOVIĆ IZRAZIO SUĆUT: Uputio riječi podrške turskom predsjedniku i grčkom premijeru zbog razornog potresa

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu u povodu razornoga potresa koji je jučer pogodio tu zemlju.

“S velikom sam tugom primio vijest o razornom potresu koji je pogodio Tursku. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno izražavam najiskreniju sućut zbog izgubljenih života Vama i turskom narodu. Hrvatska je spremna, sa svojim nedavnim iskustvom s prirodnim katastrofama, pružiti Turskoj svu potrebnu pomoć. U ovim izazovnim vremenima, u skladu s dokazanim prijateljstvom i suradnjom između naše dvije zemlje, možete računati na snažnu potporu Hrvatske”, stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade.

Sućut je izrazio i grčkom predsjedniku Vlade Kyriakosu Mitsotakisu.

“S velikom sam tugom primio vijest o razornom potresu koji je jučer pogodio Grčku. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno izražavam najiskreniju sućut zbog gubitka ljudskih života Vama i grčkom narodu. Hrvatska je spremna, sa svojim nedavnim iskustvom s prirodnim katastrofama, pružiti Grčkoj svu potrebnu pomoć. Vrlo dobro znamo koliko je važna potpora u ovim strašnim okolnostima, a u Hrvatskoj imate iskrenog prijatelja”, stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI