PLENKOVIĆ NAKON IZBORA KREĆE U NJEGOVU ELIMINACIJU! Pred utjecajnim HDZ-ovcem izazov karijere

Bez dlake na jeziku, u svojem osebujnom stilu, bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum ovih je dana najavio da ulazi u utrku za još jedan mandat na čelu grada pod Marjanom.

Što god o Kerumu mislili, njegovi oponentni u Splitu na njegovu kandidaturu ne gledaju blagonaklono, svi ispod glasa priznaju kako ovaj poduzetnik definitivno nije bez šansi. Štoviše, sa samom najavom kandidature Kerum je prema anketi Isposoa zauzeo vodeću poziciju u svojem gradu.

Za vratom mu puše HDZ-ov kandidat Vice Mihanović, novi šef splitske organizacije vladajuće stranke. No, u HDZ-u napominju kako od Mihanovića očekuju žestoku i borbenu kampanju, koja kako kažu neće biti nimalo jednostavna.

Naime, Kerum je na vlasti održavao Mihanovićeva stranačkog kolegu i uskoro bivšeg gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu koji je za razliku od Mihanovića koji se smatra kadrom Ante Sanadera bio izbor premijera Plenkovića. Samome premijeru zadržavanje vlasti u Splitu od velikog je značaja, a to će ujedno biti test za Sanadera, ukoliko tu podbaci Plenković je spreman krenuti na eliminaciju njegova utjecaja u dalmatinskim organizacijama.

Uz to, za čelnu poziciju u Splitu kao nezavisna kandidatkinja bori se Branka Ramljak, profesorica splitskog Ekonomskog fakulteta, nekadašnja predsjednica NO Hajduka i bivša državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja. Mnogi kažu kako je ona svjetonazorski i politički bliža Plenkoviću, no što je to slučaj sa Mihanovićem, zlobnici joj lijepe etiketu HDZ-ove rezervne igračice, no bez obzira na to ona je u kampanju ušla izuzetno ozbiljno te prema riječima upućenih nije bez potencijala. Potencijal ima i znanstvenik Ivica Puljak iz Centra, u njegovim redovima drže kako im se na političkom centru pa i ljevici ostavlja širok prostor te da bi uz ozbiljnu kampanju bez previše muke mogao ući u drugi krug. Drugom se krugu nadaju i u SDP-u, a nakon puno vijećanja izgledno je da bi njhov kandidat za Split mogao biti županijski vijećnik Danijel Kukoč. Moguće je da će se kao kandidat Domovinskog pokreta Splićanima predstaviti Robert Pauletić, dok na Mostu za sada ime svojega kandidata kriju od javnosti. Sve u svemu, i u ovom gradu voditi će se neizvjesna borba u kojoj Kerum mnogima ozbiljno mrsi račune.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI