Plenković nezadovoljan soliranjem! Moguć žestoki okršaj unutar stranke: “Tko ga je ovlastio da istupa?”

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Poraz Davora Filipovića na izborima za gradonačelnika Zagreba nije dobro sjeo članovima HDZ-a diljem Hrvatske, a uzme li se obzir i činjenica da stranački odabranici moraju i braniti svoje pozicije u drugim dijelovima Hrvatske, dodaje dodatno ulje na vatru.

To se posebno odnosi na dvije “HDZ-ove utvrde” u Dalmaciji, Šibensko-kninsku županiju i Zadarsku županiju, gdje utrka za župana u Šibenskog-kninskoj je neizvjesna, a u Zadarskoj županiji bit će jako neizvjesno kada je u pitanju sastavljanje većine.

Naime, u Šibensko-kninskoj županiji Goran Pauk je ugrožen da ostane na čelu same županije nakon dugo godina vladanja.

U Zadarskoj unatoč činjenici da je njihov kandidat u drugom krugu, bit će posebno zanimljivo sastaviti većinu za gradsku skupštinu jer je nezavisni Enio Meštrović alias Ričard osvojio toliko glasova da se bez njega ne može sastaviti većina. Jako je teško prognozirati u ovom trenutku kakva će situaciju biti, ali pojavom Ričarda na scenu unijela je “novi val” optimizma u gradu Zadru.

Jedino pravo veselje koje se moglo i osjetiti u HDZ-u je ona kako Slavonija i dalje je “plava”, ponajprije angažmanom njihovog istaknutog člana Ivana Anušića koji je odnio glatko pobjedu u prvom krugu za župana Osječko-baranjske županije.



Osjetivši svoju “politički snagu”, Anušić je izletio s izjavama kako bi glasao za Škoru da živi u Zagrebu, a ranije je i prozvao koaliciju sa SDSS-om na čijem je čelu Milorad Pupovac. Premijer Plenković prema navodima sugovornika iz HDZ-a sve više gubi strpljenje za Anušića.

“Plenković je pobjesnio, Anušić je to napravio na svoju ruku, tko zna s kim on vodi pregovore i s kime se dogovara, tko je njega ovlastio za takve istupe”, žestoko komentiraju naši sugovornici.

“On je malo previše uzletio, stranačka hijerahija je jasna, bez obzira na Anušićeve uspjehe Plenković je još uvijek predsjednik stranke i on je taj koji je trebao izreći HDZ-ov stav o lokalnim izborima u Zagrebu. Premijer je jasno svima dao do znanja da se čeka stav zagrebačke organizacije po tome pitanju, a onda je Anušić ničim izazvan javno istrčao, njega Plenković očito ne uspjeva držati pod kontrolom, a to postaje sve veći problem, jer se on ni na stranačkim sastancima, ni javno ne libi reći što misli. Anušić je javno rekao da trebamo promisliti o savezništu s Domovinskim pokretom, to je nešto na što Plenković neće ni u ludilu pristati”, komentira se u Plenkovićevom krugu.

Smatraju kako Anušićeva soliranja u ovom trenutku i nisu baš previše poželjna.

“Nije Anušiću to prvi put da izaziva sukobe pa on je na svoju ruku prozvao i Banožića, to je kod Plenkovića također izazvalo negodovanje, ali sada je zaista prešao svaku mjeru”, zaključuju u stranci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI