PLENKOVIĆ O OPOZIVU PREDSJEDNIKA MILANOVIĆA: ‘To su neke hipotetske teze koje sada postoje u eteru’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Andrej Plenković posjetio je Našice gdje je predsjedao 11. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a gdje je potpisan razvojni sporazum dodatak 2.

“Zahvaljujem svima na gostoprimstvu i organizaciji ovog savjeta. Kao što ste imali prilike vidjeti, danas smo s nizom političkih dužnosnika, komora i udruga raspravili dosadašnje aktivnosti kroz projekt Slavoniju te najavili aktivnosti koje nam slijede“, kazao je premijer Plenković.

Plenković je istaknuo kako će uručiti 66 ugovora. Čulo se i izvješće ministarstva regionalnog razvoja i ministarstva poljoprivrede, s kojima je Plenković jako zadovoljan.

“Ovaj projekt donosi rezultate, čulo se što je investirano i realizirano, a na taj način možemo otvoriti nova radna mjesta te se veselim da možemo nastaviti ovaj projekt”, istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Rekao je da mu je drago da je započeo projekt rekonstrukcije glavnog trga u Našicama, kao i velikog i malog dvorca u Našicama.“Ovaj projekt donosi rezultate, čulo se što je investirano i realizirano, a na taj način možemo otvoriti nova radna mjesta te se veselim da možemo nastaviti ovaj projekt”, istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Rekao je da mu je drago da je započeo projekt rekonstrukcije glavnog trga u Našicama, kao i velikog i malog dvorca u Našicama.

Župan Ivan Anušić istaknuo je da današnji potpisan sporazum predstavlja jednu stepenicu više za cijeli projekat Slavonije, Baranje i Srijema.

Ministrica Tramišak istaknula je da je ključ svega ulaganje u gospodarstvo, a izdvojila je pet ključnih strateških grana za područje Slavonije, Baranje i Srijema.

Plenković je ponovo bio upitan o odlasku njegovih ministara, ali i predsjednika republike u Kovačevićev klub.

“Ja cijeli proces gledam kako sam ga gledao, a to je beskompromisna borba protiv korupcije te samostalno djelovanje svih institucija.”

Na pitanje boji li se da bi afera mogla poljuljati njegovu većinu u Saboru, rekao je da ne.

“Mi imamo stabilnu većinu“, kazao je Plenković.

Na pitanje bi li HDZ išao u opoziv predsjednika, premijer odgovara: “To su neke hipotetske teze koje sada postoje u eteru.”

“Imam dojam da nisu svi dobro razumjeli našu borbu protiv korupcije. Nema nedodirljivih. Za svakog za kog postoji sumnja, taj mora odgovarati”, kaže Plenković.

Za afere oko novog HDZ-ovog saborskog zastupnika Matu Čička Plenković je kratko poručio da on to sam mora objasniti javnosti.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI