PLENKOVIĆ O POSLIJERATNOJ OBNOVI: ‘Dao sam nalog državnom tajniku da se taj popis učini dostupnim javnosti’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U četvrtak Vlada Republike Hrvatske u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice održala je Sjednicu, na kojoj se raspravljalo o aktualnim događajima u Hrvatskoj.

Odmah na početku, premijer je zahvalio svim građanima, volonterima, ljudima dobre volje te interventnim službama koji pomažu u potresom pogođenim područjima te je iznio nove podatke o oštećenim objektima uslijed razornog potresa. Plenković je kazao da je do sada prijavljeno 41500 šteta te je naglasio da je zadovoljan kojom brzinom ide pregled oštećenih objekata.

Rekao je da je Vlada osigurala jednokratnu pomoć po kućanstvima.

Premijer je rekao da je ukupno zabilježeno 849 potresa od čega 75 jačine 3 ili više, 11 iznad 4 i tri magnitude veće od 5.  Izrazio je zadovoljstvo što je Stožer restrukturiran i što su potpredsjednici Medved i Milošević gotovo svaki dan na terenu.

Spomenuo je da je nabavljeno 20 novih seizmografa.Osvrnuo se i na obnovu nakon rata, kazavši da je jučer dao nalog državnom tajniku za obnovu i stambeno zbrinjavanje da se taj popis učini dostupnim javnosti.

“Ne vidim zapreku da to ne bude dostupno javnosti. To treba još precizno utvrditi i povezati s kućama koje su na različite načine obnovljene nakon rata. Tu je bilo puno modela, važno je ući u detalje prije donošenja zaključaka”, rekao je Plenković.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI